• UKMTO anunță că o navă cargo a fost lovită de o rachetă în largul coastelor Yemenului.
  • Negociatorul şef al Houthi a avertizat că atacurile asupra navelor care se îndreaptă spre Israel vor continua.
  • Reuters: Navele din Marea Roșie sunt în siguranță, cu excepția celor israeliene sau a celor care se îndreaptă spre Israel.
  • Reuters: Nava lovită de Houthi este un petrolier deținut de americani.
  • Mohammed Abdulsalam a precizat că gruparea cere în continuare încetarea războiului din Gaza şi livrarea de ajutoare umanitare în nordul şi sudul Fâşiei Gaza.

UPDATE-Explozii raportate în apropierea consulatului SUA din Irak

Mai multe explozii au fost raportate în apropierea Consulatului SUA din Erbil, Irak, a declarat o sursă de securitate irakiană pentru ABC News.

Corpul Gardienilor Revoluției iraniene și-a asumat rapid responsabilitatea pentru aceste atacuri, afirmând că a vizat cu rachete balistice „cartierele generale ale spionilor” și „adunările teroriste anti-iraniene din anumite părți ale regiunii”.

Patru persoane au fost ucise în bombardamentele IRGC, a declarat o sursă de securitate irakiană pentru ABC News.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
XI JINPING RESTRUCTUREAZĂ ARMATA
CÂT ȚINE TINEREȚEA?
BIDEN CĂLĂTOREȘTE CU MARINE ONE
PAPA VIZITEAZĂ O ÎNCHISOARE DE FEMEI
IOHANNIS CAUTĂ JOB LA C.E.

Nu au fost ucise forțe ale coaliției sau forțe americane în bombardamentele de la Erbil, a declarat sursa de securitate irakiană pentru ABC News.

UPDATE-O sursă de securitate irakiană a declarat pentru ABC: Traficul aerian s-a oprit în Erbil și bombardamentul a fost foarte violent.

UPDATE-Iranul își asumă oficial ca atacă locații SUA din Irak și locații din Siria ca răspuns la atacul din Kerman

Garda Revoluționară Iraniană revendică oficial atacul asupra unei baze americane din Erbil, Irak

Opt facilități din apropierea consulatului american din orașul Erbil (centrul administrativ al Kurdistanului irakian, o regiune autonomă din nordul Irakului) au fost atacate de Corpul Gărzii Revoluției Islamice, scrie ABC, citând surse.

Potrivit acestora, aeroportul din Erbil și-a încetat operațiunile după un „bombardament foarte brutal”. Mai multe explozii au avut loc și în apropierea Consulatului SUA. Sursele ABC susțin că nu au existat victime în rândul armatei americane.

UPDATE

️O navă comercială deținută de SUA a fost lovită de o rachetă în largul coastei Yemenului, relatează Reuters.

Anterior, Marina Britanică a raportat un „incident” în largul coastei, fără a oferi detalii.

Cel puțin patru petroliere cu gaz natural lichefiat și-au suspendat rutele prin Marea Roșie în urma atacurilor americane și britanice asupra țintelor Houthi din Yemen.

Știrea inițială

Negociatorul şef al Houthi, Mohammed Abdulsalam, a declarat luni că poziţia grupării insurgente nu s-a schimbat de la atacurile conduse de SUA asupra Houthi şi a avertizat că loviturile asupra navelor care se îndreaptă spre Israel vor continua.

„Atacurile pentru a opri navele israeliene sau cele care se îndreaptă spre porturile din Palestina ocupată vor continua”, a declarat Mohammed Abdulsalam pentru Reuters.

Avioane de război, nave şi submarine americane şi britanice au lansat săptămâna trecută zeci de atacuri în Yemen ca represalii la atacurile Houthi asupra transportului din Marea Roşie.

Mohammed Abdulsalam a precizat că gruparea cere în continuare încetarea războiului din Gaza şi livrarea de ajutoare umanitare în nordul şi sudul Fâşiei Gaza.

Pe de altă parte, Israelul a negat în mod regulat că ar avea legături cu navele care au fost atacate în Marea Roşie, iar mai multe linii maritime internaţionale au întrerupt livrările sau au trecut la rute mai lungi şi mai costisitoare.

Citește și

Un mini-Dubai se va construi în nordul Budapestei. Proiectul va include și zgârie-nori
Oamenii de ştiinţă au descoperit factorul care menţine vie dragostea și dorința pentru partener