• Calificând-o drept „cea mai gravă criză umanitară din lume”, cu șase milioane de persoane care nu au acces la serviciile de bază, șeful OMS a întrebat, într-un apel emoționant, de ce situația nu primește aceeași atenție precum conflictul din Ucraina.
  • În luna aprilie a acestui an, Tedros a făcut o remarcă asemănătoare atunci când, în cadrul unui briefing, el a pus la îndoială faptul că „viețile negrilor și ale albilor” în situațiile de urgență din întreaga lume primesc aceeași atenție.
  • La rândul său, directorul pentru situații de urgență al OMS, Mike Ryan, a atacat o aparentă lipsă de preocupare față de seceta și foametea care se desfășoară în Cornul Africii și de criza de sănătate pe care o determină.

Directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a sugerat că rasismul se află la originea lipsei de atenție internațională față de situația critică a civililor din regiunea Tigray din Etiopia, devastată de război, conform Reuters.

Calificând-o drept „cea mai gravă criză umanitară din lume”, cu șase milioane de persoane care nu au acces la serviciile de bază, Tedros a întrebat, într-un apel emoționant, de ce situația nu primește aceeași atenție precum conflictul din Ucraina.

„Poate că motivul este culoarea pielii oamenilor”, a declarat Tedros, care este din Tigray, în cadrul unei conferințe de presă online miercuri. În luna aprilie a acestui an, în cadrul unui briefing, el a pus la îndoială faptul că „viețile negrilor și ale albilor” în situațiile de urgență din întreaga lume primesc aceeași atenție.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

De asemenea, directorul pentru situații de urgență al OMS, Mike Ryan, a atacat o aparentă lipsă de preocupare față de seceta și foametea care se desfășoară în Cornul Africii și de criza de sănătate pe care o determină.

„Nimeni nu pare să dea doi bani pe ceea ce se întâmplă în Cornul Africii”, a declarat Ryan, în cadrul unui briefing online cu presa miercuri.

Și Papa Francis a declarat, duminică, că războiul din Ucraina a distras atenția de la problema foametei în lume și a cerut ajutor alimentar urgent pentru a evita foametea iminentă din Somalia, potrivit The New Arab.

„Oamenii din această regiune, care trăiesc deja în condiții foarte precare, sunt acum în pericol de moarte din cauza secetei”, a spus el în discursul său săptămânal din Piața Sfântul Petru, referindu-se la Cornul Africii.

OMS a solicitat 123,7 milioane de dolari pentru a aborda problemele de sănătate rezultate din malnutriția tot mai mare din regiune, unde trăiesc aproximativ 200 de milioane de persoane și milioane de oameni suferă de foame.