• Calificând acuzațiile de corupție drept îngrijorătoare, șeful politicii externe a blocului comunitar afirmă toleranță zero față de corupție oriunde s-ar întâmpla.
  • Comentariile sale au fost făcute după ce Parlamentul European a anunțat lansarea unei anchete, șefa sa, Roberta Metsola, afirmând că nu va fi ascunsă sub preș”.
  • Nu există un acord 100%”, a spus el, adăugând că nu este vorba despre faptul că un anumit stat nu este de acord cu sancțiunile.

Șeful politicii externe a UE a asigurat luni toleranță zero față de corupție, în timp ce Parlamentul European va lansa o anchetă internă” privind acuzațiile de corupție.

Veștile pe care le-am aflat în weekend sunt foarte îngrijorătoare, dar cred că trebuie să lăsăm justiția și poliția să își facă treaba”, a declarat Josep Borrell într-o conferință de presă după reuniunea miniștrilor de externe ai UE. Știți că nu avem niciun fel de complacere, toleranță zero față de corupție oriunde s-ar întâmpla”, a adăugat Borrell.

Comentariile sale au fost făcute după ce Parlamentul European a anunțat lansarea unei anchete, șefa sa, Roberta Metsola, afirmând că nu va fi ascunsă sub preș”.

Recomandări

CE FACEM CU POLUAREA?
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
RĂMÂNE TRUMP FĂRĂ IMUNITATE?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Eva Kaili, unul dintre cei 14 vicepreședinți ai legislativului european, din partea partidului grec de centru-stânga PASOK-KINAL, a fost arestată vineri de poliția belgiană după ce locuința sa a fost percheziționată pentru acuzații de corupție care ar avea legătură cu Qatar.

Tatăl ei a fost, de asemenea, reținut după ce a fost găsit în posesia unei sume mari de bani într-o valiză, arată rapoartele locale.

UE nu a reușit să ajungă la un acord asupra celui de-al nouălea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei

Miniștrii de externe ai UE nu au reușit să ajungă la un acord asupra celui de-al nouălea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei, dar activitatea va continua, a declarat Borrell.

Nu există un acord 100%”, a spus el, adăugând că nu este vorba despre faptul că un anumit stat nu este de acord cu sancțiunile.

Borrell a mai spus că este pe deplin încrezător” că se va ajunge la un acord. Despre a doua rundă de sancțiuni optate împotriva Iranului, el a spus că sancțiunile au fost impuse din două motive: pentru încălcările continue ale drepturilor omului ale populației și pentru ajutorul care este oferit Rusiei”.

El a mai spus că sancțiunile ar trebui să fie separate de programul nuclear și a adăugat că acordul nuclear iranian rămâne în interesul lor. În ceea ce privește recentele tensiuni din Kosovo, el a declarat că au fost convenite mai multe măsuri pentru a dezamorsa tensiunile din nordul Kosovo și că a cerut reprezentantului special al UE să se deplaseze în regiune.

El a precizat că capacitatea de monitorizare a UE își va încheia activitățile până la 19 decembrie: Pentru a ne menține credibilitatea în calitate de facilitator al dialogului dintre Armenia și Azerbaidjan, o echipă va fi trimisă în Armenia pentru a planifica o posibilă misiune civilă.