• O pacientă a Secţiei de Psihiatrie Craiova a dat foc unei saltele din rezerva în care se afla
  • Şeful secţiei a fost amendat cu 10 000 lei pentru că nu au fost respectate procedurile
  • Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru distrugere şi vătămare corporală din culpă

Au fost date primele sancţiuni, după incendiul, de luni noaptea, de la Secţia Psihiatrie a Spitalului de Neuropsihiatrie din Craiova.

Trei rezerve au ars, după ce o pacientă a dat foc unei saltele. 41 de pacienţi, care se aflau în spital, au fost evacuaţi, până la sosirea pompierilor.

În schimb, trei medici au fost răniţi, după ce au sărit pe geam ca să se salveze. Au fost deschise mai multe anchete.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR

Iar şeful secţiei unde a izbucnit focul a fost amendat cu 10.000 de lei, de inspectorii de sănătate publică.

În cazul pacienţilor agresivi, procedura medicală privind izolarea acestora nu a fost respectată întru totul de personalul medical, referindu-ne în mod special la monitorizarea acestor pacienţi în zona de izolare”, a spus Iuliana Manea – inspector şef DSP Dolj

Pagubele, în urma incendiului, se ridică la 150.000 lei

Banii pentru reparaţii vor veni de la Primăria Craiova, dar Olguţa Vasilescu, primarul oraşului, a cerut şi ea anchete.

Cum a ajuns bricheta la pacienta cu probleme psihice şi de ce medicii au sărit pe geam, sunt principalele întrebări la care primarul aşteaptă răspunsuri.

Există camere de supraveghere, însă informaţiile nu sunt stocate. Ce ar fi trebuit să facă medicul de gardă şi cei doi rezidenţi? (…) Au încercat să coboare în parterul clădirii, însă fumul era atât de dens încât nu şi-au dat seama exact din ce parte ar putea să vină”, a spus Anca Tudor – manager Spitalul de Neuropsihiatrie Craiova.

Cei trei medici care au sărit de la etajul unu al secţiei de Psihiatrie, de teama incendiului, s-au ales cu mai multe fracturi la mâini şi la picioare.

Doi dintre ei au fost externaţi, spune Cristina Geormăneanu, directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova.

Poliţiştii şi procurorii fac cercetări, într-un dosar penal,pentru vătămare corporală din culpă şi distrugere din culpă.