• Evgheni Prigozhin a publicat o imagine macabră cu zeci dintre luptătorii săi.
  • Acesta este unul dintre locurile în care sunt adunate trupurile celor care au murit”, a declarat Prigozhin.
  • Ministerul Apărării, într-o declarație, a declarat că astfel de acuzații sunt complet neadevărate”.

Șeful companiei rusești de mercenari Wagner și-a escaladat disputa cu șefii armatei, acuzându-i că au refuzat să acorde sprijin trupelor sale.

Evgheni Prigozhin a publicat o imagine macabră cu zeci dintre luptătorii săi despre care a spus că au fost uciși în timpul luptelor după ce au fost privați de muniție.

Prigozhin, fondatorul companiei militare private Wagner, care luptă în numele Moscovei în Ucraina, a acuzat în mod repetat în această săptămână Ministerul rus al Apărării că i-a privat în mod deliberat pe luptătorii săi de muniție, în ceea ce el a numit o încercare de trădare de a distruge Wagner.

Recomandări

SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

Ministerul Apărării, într-o declarație, a declarat că astfel de acuzații sunt complet neadevărate” și s-a plâns – fără a-l menționa pe Prigozhin pe nume – de încercările de a crea scindări care au funcționat exclusiv în beneficiul inamicului”.

Fără să se descurajeze, Prigozhin și-a dublat miercuri acuzațiile, făcând pasul neobișnuit de a publica o fotografie cu zeci dintre luptătorii săi morți, care zac prosternați pe pământul înghețat din estul Ucrainei, unde Wagner luptă pentru a încerca să cucerească micul oraș ucrainean Bakhmut.

Acesta este unul dintre locurile în care sunt adunate trupurile celor care au murit”, a declarat Prigozhin într-un interviu acordat unui important blogger militar rus.

Aceștia sunt băieți care au murit ieri din cauza așa-numitei foame de obuze. Mamele, soțiile și copiii vor primi trupurile lor. Ar trebui să fie de cinci ori mai puțini (morți). Cine este vinovat că au murit? Vinovații sunt cei care ar fi trebuit să rezolve problema că noi să avem suficientă muniție”.

Într-o altă mișcare care probabil că va înfuria conducerea armatei, el a făcut publică o copie a ceea ce a spus că a fost cererea oficială a lui Wagner către Ministerul Apărării pentru muniție, cu numărători detaliate ale obuzelor folosite, solicitate și primite – deși a spus că a șters datele sensibile, cum ar fi numele obuzelor.

Încă nu ne dau muniție. Nu s-a luat nicio măsură pentru a ne da muniție”, a declarat Prigozhin, afirmând că ministrul apărării, Serghei Shoigu, și Valeri Gerasimov, șeful Statului Major General, nu și-au pus semnăturile pe formularele de aprobare a obuzelor.