- Senatoarea Diana Șoșoacă a explicat care este motivul pentru care a fost exclusă din partidul Alianța pentru Unirea Românilor (AUR)
- În continuare, senatoarea critică autoritățile pentru că nu comunică „efectele adverse ale vaccinurilor anti COVID-19”
- Diana Șoșoacă spune că a ales să nu se vaccineze pentru că ar fi vorba despre „o simplă răceală”
- În opinia senatoarei, producătorul vaccinului românesc din Timișoara trebuie ajutat financiar
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că declarațiile pe care le-a făcut referitor la vaccinul anti COVID Pfizer/BioNTech au fost motivul care a dus la excluderea ei din partidul AUR. Potrivit avocatei, autoritățile ar trebui să înștiințeze populația cu privire la efectele adverse ale vaccinurilor anti COVID.
„Eu sunt inteligență, ceea ce acest guvern nu denotă, îmi pare rău pentru ei. Uitați-vă că și guvernul anterior și acesta au menționat că la 70% vaccinați renunțăm la restricții. Având în vedere că populatzia s-a trezit, ei dau vină pe Șoșoacă. Am reușit eu să conving 90% dintre români să nu se vaccineze, deși eu nu am spus așa ceva, doar am zis să se uite la efectele adverse. Dacă vrei să faci un act medical, însțiințezi oamenii și despre efectele adverse. Uitați-vă cum pe mine m-au exclus din AUR pentru declarațiile mele despre efectele adverse ale vaccinului Pfizer”, a declarat senatoarea la postul România TV.
Diana Șoșoacă spune că vaccinul românesc anti COVID, produs de Institutul OncoGen din Timișoara, în parteneriat cu Institutul Cantacuzino din București, ar trebui să primească mai multe finanțări. Momentan, vaccinul este în faza de testare pe cobai, fiind necesare 5 milioane euro pentru a trece la faza de testare pe oameni.
„Legislațiile internaționale au avut în vedere și pandemiile. S-a constatat că nici Germania sau Franța, care sunt foarte avansate, nu au ajuns la 30%, iar România este abia pe la 2%”, a precizat Șoșoacă.
„Avem un român, extraordinar cercetător, care a inventat un vaccin Oncogen, testat pe el însuși. Cert este că atunci când a anunțat acest vaccin, făcut cu Institutul Cantacuzino, a avut nevoie de 2-3 milioane de euro și guvernul nu i-a dat, în schimb este posibil să fie acum cumpărat cu tot cu patent de Germania. Dacă oamenii doresc vaccinare, de ce guvernul nu a vrut să finanțeze un vaccin românesc? Eu nu consider necesar să mă vaccinez pentru o gripă, nu am de ce, dar eu reprezint că parlamentar toți românii, chiar și pe cei care vor să se vaccineze”, a conchis Diana Șoșoacă.