• Datorită Chinei, care a livrat un milion de doze din vaccinul Sinopharm, campania de vaccinare din Serbia merge într-un ritm accelerat
  • Belgradul importă vaccinul Sinopharm, care a fost aprobat şi în Emiratele Arabe Unite. În urma studiului clinic, vaccinul ar avea o eficienţă de 79% până la 86%
  • Serbia a primit o livrare de 10.000 de doze de vaccin anti-Covid de la Pfizer, însă Vucic spune că el va face vaccinul chinezesc

Preşedintele Serbiei, Aleksander Vucic, a comparat distribuţia vaccinului anti-Covid în Europa cu scufundarea Titanicului: Bogaţii sunt salvaţi în timp ce săracii din Balcani sunt lăsaţi să se înece. Astfel, Serbia a apelat la China pentru vaccin, având puţine speranţe în dozele de la Uniunea Europeană, relatează Euronews.

Datorită Chinei, care a livrat un milion de doze din vaccinul Sinopharm, campania de vaccinare din Serbia merge într-un ritm accelerat.

„Am făcut în sfârşit un vaccin. Mă simt minunat, pentru că voi putea să trăiesc din nou normal”, spune o locuitoare din Belgrad. „Nu am avut nicio preferinţă, am decis să îl fac pe oricare ar fi. Sunt foarte fericită că am făcut asta”.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Belgradul importă vaccinul Sinopharm, care a fost aprobat şi în Emiratele Arabe Unite. În urma studiului clinic, vaccinul ar avea o eficienţă de 79% până la 86%.

Aşadar, Serbia are a doua cea mai rapid campanie de vaccinare din Europa, după Marea Britanie. În Serbia, sunt 4,6 doze la o sută de oameni.

Alianţa Serbiei cu China este una cu rădăcini adânci. Beijingul a investit masiv în ţara care speră că va fi un punct important în ruta sa comercială.

Preşedintele Serbiei compară campania de vaccinare cu scufundarea Titanicului

Vucic a avut un mesaj şi pentru cei care critică strategia sa de vaccinare. El spune că este un război global pentru aprovizionarea de vaccinuri, în care ţările mai sărace sunt lăsate în urmă.

„Lumea a lovit un aisberg, ca Titanicul. Cei bogaţi se salvează doar pe ei şi pe cei pe care îi iubesc. Au pregătit bărci de salvare scumpe. Aceia dintre noi care nu suntem bogaţi, precum ţările din Balcani, ne înecăm împreună cu Titanicul. Poate că nu asta e intenţia lor, dar nu este nici ceva important pentru ei”, a spus preşedintele Serbiei.

Serbia a primit o livrare de 10.000 de doze de vaccin anti-Covid de la Pfizer, însă Vucic spune că el va face vaccinul chinezesc.