• Zona din jurul orașelor Pavlivka și Vuhledar a fost scena unor lupte intense în ultimele două săptămâni.
  • Atât Rusia, cât și Ucraina au forțe semnificative angajate în acest sector.
  • Infanteria navală rusă a suferit pierderi grele.

Potrivit actualizării, zona din jurul orașelor Pavlivka și Vuhledar, de lângă Donețk, în estul Ucrainei, a cunoscut „lupte intense” în ultimele două săptămâni, dar că puține teritorii au fost schimbate.

„Atât Rusia, cât și Ucraina au forțe semnificative angajate în acest sector, iar infanteria navală rusă a suferit pierderi grele”, a scris pe Twitter Ministerul britanic al Apărării. După cum se arată în raportul serviciilor de informații, „această zonă rămâne puternic disputată, probabil parțial pentru că Rusia evaluează că zona are potențial ca punct de lansare pentru un viitor avans major spre nord pentru a captura restul regiunii Donețk, deținută de ucraineni”.

Dar, în ciuda acestui fapt, este puțin probabil ca Rusia să realizeze o avansare din cauza lipsei de forțe de calitate. „Cu toate acestea, este puțin probabil ca Rusia să fie capabilă să concentreze suficiente forțe de calitate pentru a realiza o pătrundere operațională”, conchide Ministerul britanic al Apărării.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
APPLE ADUCE UN NOU MAGAZIN DE APLICAȚII
CE „MIAU” FĂCUT...

După cum a relatat Defense Express, misterioase vehicule de suprafață fără pilot au atacat baza principală a Flotei rusești din Marea Neagră. Anchetatorii de ultimă oră au declarat că fregata rusă Amiral Makarov a fost probabil lovită la Sevastopol în timpul atacului.

Această zonă rămâne puternic disputată, probabil parțial pentru că Rusia evaluează că zona are potențial ca punct de lansare pentru o viitoare avansare majoră spre nord, pentru a captura restul regiunii Donetsk, aflată sub control ucrainean.