• Adjunctul șefului serviciilor secrete militare ucrainene a declarat că oamenii săi încearcă să ajungă la Vladimir Putin.
  • Evgheni Prigojin, șeful Wagner, este, de asemenea, o țintă.
  • Șeful serviciilor de informații admite că Vladimir Putin rămâne o țintă dificilă.

Vadim Skibitsky, directorul adjunct al serviciilor secrete militare ucrainene, a recunoscut că oamenii săi caută o modalitate de a-l elimina pe Vladimir Putin, scrie TF1 Info.

El se află în capul listei noastre”, a declarat Skibitsky într-un interviu acordat ziarului german Die Welt. Potrivit directorului adjunct, conflictul nu se poate încheia decât cu moartea persoanei care coordonează” ofensiva. Șeful serviciilor de informații admite că Vladimir Putin rămâne o țintă dificilă, deoarece este închis” în cea mai mare parte a timpului.

Serviciile ucrainene, despre Prigojin: Încercăm să îl ucidem”

O altă țintă a serviciilor ucrainene este Evgheni Prigojin, liderul grupului paramilitar Wagner. Încercăm să îl ucidem. Dar prioritatea noastră rămâne eliminarea comandantului care le ordonă oamenilor săi să atace. În cele din urmă, fiecare va trebui să răspundă pentru acțiunile sale”, a adăugat Skibitsky.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Putin observă că ne apropiem din ce în ce mai mult de el, dar îi este, de asemenea, teamă să nu fie ucis de propriul popor”, a remarcat Vadym Skibitsky. Skibitsky s-a referit la presupusul atac asupra Kremlinului de acum trei săptămâni, comis de drone ucrainene. Moscova a denunțat atacul ca fiind o tentativă de asasinare a lui Vladimir Putin, cel mai spectaculos atac atribuit Kievului de la începutul ofensivei rusești.

Întrebat despre întărirea măsurilor de protecție a președintelui rus, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a dat asigurări în această săptămână că serviciile de securitate ruse își cunosc meseria și știu ce fac”. El a adăugat că interviul lui Skibitski a dovedit că Rusia a avut dreptate să lanseze operațiunea militară specială” în Ucraina: Regimul terorist vorbește despre aspirațiile sale teroriste. Operațiunea militară specială este mai mult decât justificată, mai mult decât necesară, și trebuie completată cu realizarea obiectivelor sale”.

Citește și: