• Poliția Română avertizează că temperaturile crescute din această perioadă influențează traficul rutier
  • Polițiștii le recomandă șoferilor să folosească sistemele de climatizare, să se asigure că presiunea din pneuri este cea recomandată pentru sezonul cald și să evite pe cât posibil călătoriile în jurul prânzului
  • De asemenea, șoferii sun sfătuiți să nu conducă dacă sunt obosiţi

Centrul Infotrafic din Poliția Română avertizează că temperaturile crescute din această perioadă influențează traficul rutier. Polițiștii fac recomandări pentru șoferi, în condițiile în care ANM a anunțat că disconfortul termic va fi accentuat, iar maximele vor ajunge chiar și la 40 de grade.

Astfel, polițiștii le recomandă șoferilor să folosească sistemele de climatizare, să se asigure că presiunea din pneuri este cea recomandată pentru sezonul cald și să evite pe cât posibil călătoriile în jurul prânzului, în special persoanele în vârstă.

De asemenea, șoferii sun sfătuiți să nu conducă dacă sunt obosiţi. Oboseala este considerată de către specialişti una dintre cauzele generatoare ale multor tragedii ce se întâmplă, de regulă, pe drumurile publice, mai ales la sfârşit de săptămână. Totodată, șoferii nu trebuie să conducă după ce au consumat băuturi alcoolice și să nu vorbească la telefon în timpul mersului, fără a folosi dispozitivele speciale „maini libere”.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
AI ACEEAȘI RUTINĂ LA JOB?
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL

„Temperatura ridicată din hibitaclul maşinii va accentua starea de oboseală ce se manifestă la început prin întârzierea reacţiilor, dificultate în concentrare, căscatul repetat, clipirea foarte deasă şi se termină cu adormirea la volan”, au transmis polițiștii.

De asemenea, conform polițiștilor, trebuie tratate cu toată atenţia reflexiile date de razele solare foarte puternice, din parbriz ori pe asfalt, reflexii ce pot crea dificultăţi neaşteptate celui de la volan, oferindu-i surprize neplăcute.

„Recomandăm persoanelor cu probleme cardiace sau de altă natură medicală menite a împiedica conducerea autovehiculelor în condiţii de siguranţă să evite pe cât posibil deplasarea cu autovehiculul în perioadele de timp caniculare, iar dacă este imperios necesar să aibă un însoţitor în autovehicul. Solicităm conducătorilor de autovehicule să circule cu atenţie, calm şi să dea dovadă de respect în trafic, deoarece un comportament agresiv va spori major riscul de a fi implicat într-un eveniment rutier cu urmări nedorite”, au mai recomandat reprezentanții Centrului Infotrafic.