• Papa Benedict va fi așezat în trei sicrie și înmormântat sub Bazilica Sfântul Petru.
  • El va fi înmormântat împreună cu un document istoric al papalității sale, monede și medalii.
  • Papa Francisc va conduce funeraliile mâine, în Piața Sfântul Petru.

Papa Benedict al XVI-lea va fi înmormântat sub Bazilica Sfântul Petru într-un sicriu de chiparos, alături de monede, medalii și un tub de plumb sigilat care conține un act de înmormântare, după funeraliile sale de mâine. Așa cum este tradițional pentru pontifi, trupul neînsuflețit al Papei emerit” va fi așezat în trei sicrie separate, primul din lemn de chiparos, care la rândul său merge într-un sicriu de zinc și apoi într-un al doilea sicriu de lemn.

În sicriu se vor afla, de asemenea, o relatare scrisă a papalității sale istorice, cunoscută sub numele de rogito, monedele bătute în timpul pontificatului său și stola pallium, veșmântul religios purtat peste roba papei. Benedict al XVI-lea va fi scos din Bazilica astăzi, când se va încheia ceremonia de înmormântare și va fi dus în Piața Sfântul Petru pentru funeraliile de mâine.

Sicriele urmează să fie sigilate înainte de înmormântarea de joi și înmormântarea în cripta ocupată cândva de mormântul Papei Ioan Paul al II-lea, în grotele de sub bazilică. Papa Ioan Paul al II-lea a fost inițial înmormântat acolo în 2005, înainte ca trupul său să fie mutat într-o capelă în 2011, scrie Daily Mail.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE

În timpul cât a fost în stare veșnică, Benedict al XVI-lea nu a purtat însemne papale, dar acestea vor fi adăugate pe sicriul său înainte de înmormântare. În mod obișnuit, în timpul sicriului deschis publicului este adesea expus un crosier, un toiag de argint cu un crucifix, sau un pallium, o bandă din țesătură de lână purtată în jurul gâtului de către papi și arhiepiscopi pentru a semnifica rolul lor de păstori ai turmelor lor. Decizia de a nu le avea în timpul vizionării publice pare să fi fost decisă pentru a sublinia faptul că nu mai era papă atunci când a murit.

Liturghia pentru slujba de înmormântare de joi se va baza în mare parte pe cea pentru un papă în funcție, cu câteva modificări minore, în special în ceea ce privește rugăciunile, a declarat purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Matteo Bruni. El a spus: Celebrarea liturgică urmează, în linii mari, modelul unei slujbe funerare pentru un suveran pontif”.

Două rugăciuni cheie, din dieceza de Roma și din bisericile de rit oriental, care au fost recitate în timpul funeraliilor lui Ioan Paul, de exemplu, vor fi omise deoarece Benedict nu era papă când a murit și pentru că ambele ramuri ale Bisericii Catolice au încă un papă în funcție ca lider: Francisc. Lecturile diferă, de asemenea, de cele alese pentru funeraliile Papei Ioan Paul al II-lea, concentrându-se pe speranța sigură și promisiunea” vieții veșnice în ceruri.

Bruni a precizat că funeraliile vor reflecta dorința lui Benedict de a fi solemne și sobre ” și vor fi conduse de Papa Francisc în Piața Sfântul Petru, iar celebrant va fi cardinalul Giovanni Battista Re, decanul Colegiului Cardinalilor. Deși înmormântarea va fi inedită, aceasta are un oarecare precedent: În 1802, Papa Pius al VII-lea a celebrat înmormântarea în Piața Sfântul Petru a predecesorului său, Pius al VI-lea, care a murit în exil în Franța în 1799 ca prizonier al lui Napoleon, a precizat miercuri Vaticanul.

Printre cei prezenți se vor număra membri ai familiilor regale din Europa, printre care regele Philippe al Belgiei și regina Sofia a Spaniei. Delegații din țări precum Germania și Irlanda vor fi de asemenea prezente, în timp ce politicieni de rang înalt din Italia și Ungaria au fost deja prezenți la Bazilica Sfântul Petru pentru a-și prezenta omagiile în timp ce trupul său se află în stare de veci. Milioane de oameni din întreaga lume sunt așteptați să urmărească ceremonia, care va fi prima înmormântare a unui suveran pontif găzduită de succesorul său.