• Înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a va avea loc luni, 19 septembrie, unde va fi înmormântată în Capela memorială Regele George al VI-lea din Castelul Windsor, în cadrul unei slujbe de înmormântare private.
  • Acolo, după ce sicriul îi va fi coborât, ea se va alătura Regelui George al VI-lea și Reginei Elisabeta, Regina Mamă, și surorii sale, Prințesa Margareta.
  • Sicriul prințului Philip va fi mutat din cavoul regal în capela memorială pentru a se alătura celui al Reginei.

Înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a va avea loc luni, 19 septembrie, unde va fi înmormântată în Capela memorială Regele George al VI-lea din Castelul Windsor, în cadrul unei slujbe de înmormântare private.

Acolo, după ce sicriul îi va fi coborât, ea se va alătura Regelui George al VI-lea și Reginei Elisabeta, Regina Mamă, și surorii sale, Prințesa Margareta. Sicriul prințului Philip va fi mutat din cavoul regal în capela memorială pentru a se alătura celui al Reginei.

Sicriul Reginei a fost făcut pentru ea în urmă cu mai bine de 30 de ani, de aceeași firmă care a realizat sicriul căptușit cu plumb în care este îngropat Ducele de Edinburgh.

Recomandări

CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
RĂMÂNE TRUMP FĂRĂ IMUNITATE?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC

Matthew Lymn Rose, directorul general al A W Lymn, The Family Funeral Service, a declarat: Din câte am înțeles, Reginei și tuturor membrilor familiei regale li se fac sicriele în timpul vieții… așa că nu există nici o întârziere, sicriul este acolo”.

Practica plasării (postume) a membrilor familiei regale în sicrie căptușite cu plumb datează de sute de ani și există un motiv interesant pentru care se procedează astfel.

Ideea din spatele unui sicriu căptușit cu plumb este o tradiție regală, care ajută la conservarea corpului mai mult timp – deoarece este etanș. De fapt, cadavrul poate fi conservat până la un an, deoarece etanșeitatea sicriului în sine împiedică pătrunderea umezelii.

Trebuie să fie așa pentru că, se pare, Regina va fi înmormântată în cavoul memorial Regele George al VI-lea, în loc să i se facă o înmormântare tradițională.

Acesta a sugerat că familia regală a optat în continuare pentru o metodă de înmormântare mai tradițională: Nu am văzut niciodată, în cei 20 de ani ai mei, un sicriu căptușit cu plumb. Procesul de căptușire cu zinc este mai simplu, mai puțin costisitor, mai puțin greu”.

Și, din cauza materialelor folosite, este atât de greu încât este nevoie de opt purtători de sicriu pentru a-l căra, în loc de șase ca de obicei. În mod tradițional, sicriele regale erau făcute din stejar bine asezonat de pe domeniul Sandringham. Din nefericire, se crede că detaliile precise despre fabricarea sicriului regretatei Regine s-au pierdut în deceniile care au trecut de când a fost comandat.

Sicriul căptușit cu plumb – care este, în esență, un sicriu în sicriu – a fost realizat de firma specializată Henry Smith. Compania a realizat și sicriul Ducelui de Edinburgh, precum și cele ale unor celebrități precum Diana Dors, Freddie Mercury și Jimi Hendrix. Cu toate acestea, firma și-a închis activitatea în 2005.

Atunci când o altă firmă londoneză – Leverton and Sons – a preluat responsabilitatea pentru funeraliile regale în 1991, o parte din crearea sicriului Reginei a fost transferată către aceasta. Cu toate acestea, compania deține puține detalii despre momentul și modul în care a fost realizat.

Andrew Leverton, care conduce afacerea de familie, a declarat pentru The Times în 2018: Este făcut din stejar englezesc, care este foarte greu de obținut. Sicriele de stejar sunt acum făcute din stejar american. Nu cred că am putea folosi stejar englezesc pentru un sicriu acum. Ar fi prea scump”.

Mânerele din alamă și alte filamente sunt realizate de turnătoria Newman Brothers din Birmingham. Acestea includ închizători care sunt concepute pentru a ține coroana imperială de stat, globul și spectrele atunci când sunt așezate pe sicriu pentru a fi depuse.

Înmormântarea regretatului monarh va fi una dintre cele mai prestigioase realizate vreodată de familia Leverton. Afacerea în sine a fost înființată în 1789 și s-a ocupat, printre altele, de funeraliile Dianei, ale lui Margaret Thatcher și George Orwell.

Vorbind despre aranjamentele pentru funeraliile Reginei, Leverton a spus: Pentru o înmormântare normală avem un contact foarte strâns cu familia. Primim instrucțiuni de la Casa Regală, nu, evident, direct de la familia regală”.