• Duminică, sicriul de stejar al Elisabetei va fi pus într-un dric de șase paznici de vânătoare.
  • Moartea reginei în vârstă de 96 de ani a provocat lacrimi, tristețe și omagii.
  • Zeci de mii de oameni s-au adunat la palatele regale în zilele care au trecut de la moartea Elisabetei, joi, pentru a lăsa flori și pentru a-și prezenta omagiile.

Sicriul reginei Elisabeta va fi transportat duminică de la locuința sa din Highlands scoțiene într-o călătorie lentă, de șase ore, spre Edinburgh, oferind publicului șansa de a se alinia pe drumuri în semn de omagiu pentru monarhul care a murit după șapte decenii pe tron.

Moartea reginei în vârstă de 96 de ani a provocat lacrimi, tristețe și omagii, nu doar din partea familiei apropiate a reginei și a multor persoane din Marea Britanie, ci și din întreaga lume – reflectând prezența sa pe scena mondială în ultimii 70 de ani.

Duminică, sicriul de stejar al Elisabetei, care a stat în sala de bal a castelului Balmoral acoperit cu steagul regal al Scoției și cu o coroană de flori în vârf, va fi pus într-un dric de șase paznici de vânătoare.

Recomandări

NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT
ACȚIUNILE META SE SCUFUNDĂ
RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI

Însoțit de fiica reginei, prințesa Anne, cortegiul va pleca încet de la castel, trecând prin orașe și sate mici până la Edinburgh, unde sicriul va fi dus în sala tronului din Palatul Holyroodhouse. Zeci de mii de oameni s-au adunat la palatele regale în zilele care au trecut de la moartea Elisabetei, joi, pentru a lăsa flori și pentru a-și prezenta omagiile.

Știu cât de profund vă compătimiți voi, întreaga națiune – și cred că pot spune întreaga lume – pentru pierderea ireparabilă pe care am suferit-o cu toții, a declarat fiul ei, Regele Charles, la ceremonia de sâmbătă, în cadrul căreia a fost proclamat oficial noul monarh. Este cea mai mare consolare pentru mine să știu de simpatia exprimată de atât de mulți față de sora și frații mei și că o afecțiune și un sprijin atât de copleșitor ar trebui să se extindă asupra întregii noastre familii în pierderea suferită.

Deși moartea reginei Elisabeta nu a fost total neașteptată, având în vedere vârsta sa, faptul că starea sa de sănătate se deteriorase și decesul soțului său, Prințul Philip, anul trecut, a existat totuși un sentiment de șoc la aflarea veștii.

Cu toții am crezut că era invincibilă, i-a spus nepotul ei, prințul William, acum moștenitorul tronului, unui binevoitor sâmbătă, în timp ce se întâlnea cu mulțimea la castelul Windsor.