Simptomele COVID-19 ale lui Biden „s-au ameliorat”, președintele are probabil o variantă BA.5, spun doctorii

FOTO: Hepta
  • Simptomele COVID-19 ale președintelui Joe Biden continuă să se amelioreze.
  • Cel mai probabil, Biden are acea variantă BA5, a spus O’Connor.
  • Potrivit protocolului Casei Albe până când nu va fi testat negativ, el nu îşi va relua atribuţiile.

Simptomele de COVID-19 ale preşedintelui american, Joe Biden, continuă să se amelioreze şi includ acum dureri de gât ,,mai puţin supărătoare„, secreţii nazale, tuse slabă şi dureri de corp, în timp ce pulsul, tensiunea arterială, ritmul respirator şi nivelul de oxigen rămân ,,complet normale’‘, a declarat sâmbătă medicul său, Kevin O’Connor, potrivit Reuters.

Biden, în vârstă de 79 de ani, a fost testat pozitiv pentru COVID joi, când Casa Albă a precizat că avea simptome uşoare. Diagnosticul său a venit în contextul în care o subvariantă foarte contagioasă a coronavirusului determină un nou val de cazuri în Statele Unite.

Cel mai probabil, Biden are subvarianta BA.5, a spus O’Connor. Această subvariantă a tulpinii omicron este responsabilă pentru 75 până la 80 la sută din infecţiile cu COVID-19 din SUA, chiar acum.

Preşedintele, care a primit două doze de vaccin şi două doze de rapel, este tratat în primul rând cu medicamentul antiretroviral oral Paxlovid, iar rapoartele conform cărora a fost infectat cu subvarianta BA.5 nu vor schimba tratamentul planificat.

În ciuda bolii, Biden își ia în serios atribuţiile

Casa Albă a încercat să sublinieze capacitatea lui Biden de a lucra în ciuda bolii sale. Joi, aceasta a publicat o înregistrare video în care preşedintele îi asigură pe americani că se simte bine, iar vineri a participat la întâlniri virtuale cu personalul Casei Albe.

Potrivit protocolului Casei Albe până când nu va fi testat negativ, el nu îşi va relua atribuţiile.

Biden a profitat de interesul stârnit de infecţia sa pentru a îndemna populaţia să se vaccineze. Într-o ţară în care vaccinurile sunt gratuite, doar 67,2% dintre americani au vaccinul complet şi doar 48,2% au primit o doză de rapel.

,,Preşedintele vrea să le reamintească americanilor să se vaccineze pentru că, după spusele sale, este important”, a declarat vineri purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Karine Jean-Pierre, în cadrul unei conferinţe de presă