• Sindicatul german Verdi a convocat greve pe 13 martie pe aeroporturile din nordul țării, inclusiv la Berlin.
  • Verdi a precizat că a cerut greva personalului de pe aeroportul din Berlin din cauza unor nemulțumiri legate de salariile pentru lucrul pe timp de noapte, în weekend și în zilele de sărbători legale.
  • „Verdi solicită o salarizare corespunzătoare pentru personalul de securitate a zborurilor care lucrează în perioade nefavorabile”, a precizat aceasta într-un comunicat.

Sindicatul Verdi din Germania a convocat greve pe 13 martie pe aeroporturile din nordul țării, inclusiv la Berlin, despre care a spus că ar putea provoca cozi mai lungi pentru pasageri și anularea de zboruri.

Grevele vor afecta aeroportul internațional din Berlin, precum și aeroporturile mai mici din Hamburg, Hanovra și Bremen, au anunțat sâmbătă, în declarații separate, filialele regionale ale sindicatului din sectorul serviciilor, informează Reuters. Verdi a precizat că a cerut greva personalului de securitate de pe aeroportul din Berlin din cauza unor dispute legate de salariile pentru lucrul pe timp de noapte, în weekend și în zilele de sărbători legale, care durează de ani de zile.

Greva de la aeroportul care deservește companii aeriene, printre care Lufthansa, easyJet și Air France-KLM, ar urma să înceapă la primele ore ale dimineții și să se încheie noaptea târziu.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Va fi cea mai recentă dintr-o serie de greve și proteste care au afectat marile economii europene, inclusiv Franța, Marea Britanie și Spania, pe măsură ce prețurile mai mari la alimente și energie afectează nivelul de trai, după pandemia COVID-19 și războiul din Ucraina.

„Verdi solicită o salarizare corespunzătoare pentru personalul de securitate a zborurilor care lucrează în perioade nefavorabile” a precizat aceasta într-un comunicat. „Suplimentele nu au mai fost îmbunătățite din 2006, iar noi am negociat o mărire de salariu din 2013 fară nicio soluție”.
Filiala din Hamburg a Verdi a declarat că se află în grevă și din cauza creșterii salariale regulate oferite angajaților din sectorul public, de 2% pentru următoarele 27 de luni și a plăților unice de 1.500 și 1.000 de euro, despre care a spus că nu este suficientă, având în vedere că inflația anuală este de aproximativ 9%.

La sfârșitul lunii trecute, majoritatea zborurilor de pe aeroporturile regionale germane Duesseldorf și Köln Bonn au fost blocate din cauza unei greve de 24 de ore a Verdi.