• Specia de orhidee Dendrobium din Singapore a fost numită după președintele Ferdinand ,,Bongbong” Marcos Jr. și prima doamnă Louise Araneta-Marcos, semnificând relațiile diplomatice puternice dintre Filipine și Singapore.
  • Liderul filipinez și prima doamnă au făcut, de asemenea, un scurt tur al grădinii.
  • În trecut, grădina botanică a numit soiuri de orhidee după lideri filipinezi și VIP-uri, printre care fosta primă doamnă Imelda Romualdez Marcos, mama președintelui.

Singapore a denumit miercuri o orhidee după preşedintele filipinez Ferdinand Marcos Jr. şi soţia acestuia în ultima zi a vizitei de stat a cuplului prezidenţial în această ţară, potrivit CNN.

Orhideea, un hibrid ,,robust care înfloreşte din abundenţă” producând un mănunchi de flori ce poate ajunge la o înălţime cuprinsă între 50 şi 70 de centimetri, a fost denumită Dendrobium Ferdinand Louise Marcos, potrivit Grădinii Botanice din Singapore.

,,Sepalele elegant arcuite au un fundal alb împodobit cu striaţii de culoarea lavandei, în timp ce petalele specifice sunt albe, presărate cu mov albăstrui”,, precizează grădina botanică în descrierea orhideei.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Floarea a fost dezvăluită în cadrul unei ceremonii desfăşurate la Grădina Botanică din Singapore, unde Marcos Jr. şi soţia acestuia, Louise Araneta-Marcos, au fost însoţiţi de ministrul de Externe al Singapore, Vivian Balakrishnan, şi de soţia lui, Joy Balakrishnan.

FOTO – pia.gov.ph

În Singapore există tradiţia denumirii orhideelor cu prilejul vizitelor unor demnitari cum ar fi membri ai familiilor regale, şefi de stat şi de guvern sau celebrităţi, în semn de prietenie şi de bunăvoinţă.

Vizita de stat cu o durată de două zile a lui Marcos Jr. este prima în Singapore de la preluarea mandatului de preşedinte al Filipinelor în luna iunie.

Marcos Jr s-a întâlnit cu prim-ministrul Singapore, Lee Hsien Loong, cei doi asistând la semnarea mai multor acorduri destinate intensificării cooperării în diferite domenii, printre care combaterea terorismului şi securitatea datelor.

Pe agenda şefului de stat filipinez figurează şi o întâlnire cu preşedinta Halimah Yacob înaintea finalizării vizitei în Singapore.

Marcos Jr. a sosit în Singapore marţi după o vizită în Indonezia, unde s-a întâlnit cu preşedintele Joko Widodo la începutul acestei săptămâni.

În timpul vizitei în Indonezia secretarul pentru afaceri externe din Filipine, Enrique Manalo, a solicitat graţierea unei femei filipineze condamnate la moarte după ce a fost găsită vinovată de infracţiuni legate de droguri în 2010.