• Uneori durează chiar săptămâni până ce trupurile lor sunt găsite.
  • Americanii descriu fenomenul drept o „epidemie de singurătate”.
  • Psihologii spun că singurătatea a devenit o problemă socială.
  • Seulul vrea să combată epidemia cu o investiție de 300 mil. $.
  • Vor înființa o rețea de „consilieri de singurătate” și servicii de vizitare.
  • Coreenii se simt singuri atunci când nu mai un scop sau demnitate.

Ne paște încă o pandemie. Pandemia de singurătate. În fiecare an, peste 3.000 de sud-coreeni – majoritatea bărbați de vârstă mijlocie – mor în liniște și singuri, rupți de familia și prietenii lor. Uneori durează zile sau chiar săptămâni până ce trupurile lor sunt găsite. E un fenomen pe care americanii l-au descris drept o „epidemie de singurătate”, scrie CNN.

Psihologii spun că singurătatea a devenit o problemă socială semnificativă în acest moment. Seulul vrea să combată epidemia cu o investiție de 300 de milioane de dolari în următorii 5 ani. Vor înființa o rețea de „consilieri de singurătate”, disponibilă la orice oră din zi și din noapte, o platformă de consultanță și un serviciu de vizite personale.

Experții spun că singurătatea coreenilor este legată de aspecte specifice ale culturii lor. Coreenii se simt singuri atunci când nu mai un scop sau suficientă demnitate. Dar psihologii spun că nu suntem chiar atât de diferiți de coreeni. trebuie să le rezolve împreună”, a spus primarul metropolei Seul, Oh Se-hoon, potrivit CNN.

Recomandări

SONDA PARKER ATINGE SOARELE
MUSK MIZEAZĂ PE AFD
SECRETE DESPRE UNIVERS
CE NU POȚI VIZITA ÎN 2025?
CÂT DE SĂNĂTOS E MOȘU?
SOLSTIȚIUL DE IARNĂ

Cum vrea capitala sud-coreeană să țină sub control epidemia de singurătate? Cu un cost de aproximativ 327 de milioane de dolari în următorii cinci ani, va fi înființată o rețea de „consilieri de singurătate” disponibili 24/7, o platformă online pentru a oferi consultanță și un serviciu de vizite personale răspândit în întreaga zonă.

Totodată, Seulul intenționează să introducă servicii psihologice și să extindă spațiile verzi, să creeze planuri nutriționale de mese pentru persoanele de vârstă mijlocie și cele în vârstă, să perfecţioneze un „sistem” pentru a identifica rezidenții izolați care au nevoie de ajutor şi să creeze o serie de activități care să încurajeze oamenii să se „aventureze” afară din casă și să se conecteze cu alții, cum ar fi grădinăritul, sportul, cluburile de carte și altele.

Experții au salutat măsurile, dar spun că trebuie făcut mai mult – parțial pentru că singurătatea din Coreea este legată de anumite părți unice ale culturii coreene, care sunt greu de schimbat.

Citește și