• Serviciul de Informații și Securitate al Republicii Moldova a confirmat, joi, existența planului prin care Vladimir Putin dorește să submineze statul condus de Maia Sandu.
  • SIS menționează că desfășoară măsuri operative pentru elucidarea tentativelor de destabilizare a situației în țară și cooperează strâns cu serviciile de informații partenere.
  • Reacția SIS vine după ce președintele Ucrainei, Volodomir Zelesnski, a anunțat, joi, la Bruxelles, că serviciile de spionaj ale Kievului au interceptat documente ale Moscovei care arătau că Putin are în plan să distrugă Republica Moldova. 

Serviciul de Informaţii şi Securitate (SIS) din Republica Moldova confirmă recepţionarea informaţiilor Ucrainei cu privire la planul Rusiei privind distrugerea Republicii Moldova, aşa cum a declarat, joi, preşedintele Volodimir Zelenski.

„Urmare a declaraţiilor Preşedintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, Serviciul de Informaţii şi Securitate confirmă recepţionarea informaţiilor respective de la partenerii noştri ucraineni. În acelaşi timp, menţionăm că SIS desfăşoară măsuri operative pentru elucidarea tentativelor de destabilizare a situaţiei în ţară şi cooperează strâns cu serviciile de informaţii partenere” , potrivit unui comunicat de presă.

În acest context, SIS confirmă că, atât din informaţiile prezentate de partenerii ucraineni, cât şi în urma activităţii operative a Serviciului, „au fost identificate activităţi subversive cu scopul subminării statului Republica Moldova, de destabilizare şi de încălcare a ordinii publice” .

Recomandări

CINE AR CANDIDA PENTRU ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
CE FAC ELEVII ÎN SĂPTĂMÂNA VERDE
NE-A SALVAT VACCINUL?
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

„În acest moment, nu putem oferi mai multe detalii, deoarece există riscul de periclitare a diverselor activităţi operaţionale aflate în desfăşurare. Asigurăm cetăţenii Republicii Moldova că toate instituţiile statului lucrează în plină capacitate şi nu vor permite realizarea acestor provocări” , se menţionează în finalul comunicatului Serviciului de Informaţii şi Securitate din Republica Moldova.

Prezent la summitul special al Consiliului European, aflat în curs la Bruxelles, Volodimir Zelenski a afirmat joi că a informat-o recent pe preşedintele Maia Sandu despre un presupus plan al Rusiei de „distrugere” a Republicii Moldova. ,,Am informat-o că am interceptat planul de distrugere a Republicii Moldova de către serviciile ruse” , a declarat Zelenski, conform traducerii, potrivit agenţiei The Associated Press.

Informaţiile arătau ,,cine, când şi cum” ar acţiona în cadrul planului de ,,perturbare a democraţiei din Republica Moldova şi de preluare a controlului asupra Republicii Moldova” , a subliniat Zelenski, susţinând că planul este asemănător cu cel de ocupare a Ucrainei. Zelenski a precizat însă că nu ştie dacă Moscova a ordonat sau nu aplicarea planului.