• Știrea despre catedra nouă de la SNSPA a fost un fake news.
  • SNSPA nu va avea un curs pentru influenceri.
  • Cristian Pîrvulescu: „Nu se poate înființa o specializare peste noapte, fără să existe o discuție serioasă. Știrea nu era adevărată”.

UPDATE

Alex Orian e „vinovatul” pentru ce ai văzut ieri.

Alex Orian: „Nu a fost chiar atât de greu să fac asta. Ai văzut cât de bine a intrat Mimi în pielea personajului. Și, dacă stau să mă gândesc, a fost o experiență unică și pentru mine. Mai ales că eu am studiat actoria și, practic, am intrat și eu în joc. A fost un experiment care ne-a arătat cât de credibil poate fi un fake news. Afișele stradale care promovează cursurile ținute de Mimi nu există, dar au produs reacții serioase, pe internet.”

Decanul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative, Cristian Pîrvulescu, a fost încântat să participe la acest proiect.

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

Cristian Pîrvulescu, decan SNSPA: „Nu e în fiecare zi 1 aprilie , pe 1 aprilie suntem mai avizați decât altădată când se spun tot felul de lucruri, contează foarte mult să evaluați situația, nu se poate înființa o specializare peste noapte, fără să existe o discuție serioasă, știrea nu era adevărată, se întâmplă în fiecare zi.”

ȘTIREA INIȚIALĂ

Aleph News te-a anunțat joi, 1 aprilie, că SNSPA va avea o catedră pentru viitorii influenceri. Cei care au crezut s-au grăbit. A fost 1 aprilie. La fel au făcut mulți alți tineri atrași de ideea că vor ieși influenceri din facultate.

Totul a fost un fake news. Afișele stradale care promovează cursurile ținute de Mimi nu există, dar au produs reacții serioase pe internet.

Decanul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative, Cristian Pîrvulescu, a fost încântat să participe la acest proiect.

„Nu e în fiecare zi 1 aprilie. Pe 1 aprilie suntem mai avizați decât în alte dăți când se spun tot felul de lucruri. Contează foarte mult să evaluați situația. Nu se poate înființa o specializare peste noapte, fără să existe o discuție serioasă. Știrea nu era adevărată. Se întâmplă în fiecare zi. Fiți atenți”, a spus Cristian Pârvulescu, Decan SNSPA.

Aleph News s-a jucat pe 1 aprilie. A fost un experiment care ne-a arătat cât de credibil poate fi un fake news.

Tu ai grijă la celelalte știri false. Internetul e plin de informații care au scopul de a induce lumea în eroare.