• Șoferii au blocat mai multe benzinării din Constanța și au alimentat de un leu.
  • Protestul s-a extins în București, Târgu Jiu și Brașov.
  • Benzina și motorina se apropie de zece lei/litru la aproape toate benzinăriile din țară.

Cât să mai îndure și șoferii? Scumpirea carburanților a dus la acțiunea „Benzină și indisciplină”. A început luni seara la benzinăriile din Constanța, a continuat ieri la București și s-a răspândit și în alte orașe din țară.

Șoferii au blocat benzinăriile, au alimentat fiecare de un leu și au plătit cu cardul, ca să plătească firmele petroliere comisioane. Ideea a fost să aducă pagubă marilor lanțuri petroliere, care scumpesc carburanții chiar și când petrolul se ieftinește.

„Dă-i! Dă-i așa, în cap! Țac, țac! Ușor, ușor, ușor…nu te grăbi! Buuun, bun! Lasă-l. 99 de bani!”

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

„La prețul care este la pompă în momentul de față, la 9,20 lei, cum să nu te aduni?! Toată lumea este nemulțumită de prețuri, uitați-vă ce este aici! Toți ne-am adunat pentru prețuri. Uitați-vă aici! Am alimentat de 1,46 lei pentru protest!”, a spus un șofer supărat.

Acesta este doar începutul, promit șoferii. Înfuriați de scumpirea carburanților, aceștia s-au organizat pe Facebook pentru un protest în toată țara, la sfârșitul lunii. 41 de mii de români au confirmat deja prezența. Până atunci, s-au mai antrenat la Târgu Jiu, Brașov și Ploiești. Iar unii s-au răzbunat și au plătit doar cu monede.

A fost, însă, o pedeapsă, mai mult pentru casiere. O jumătate de oră au numărat fise de zece bani angajatele unei stații din Mureș.

„Pompa 6…235 de lei! Doamna Geta! Se poate așa? Doamna Geta, veniți, vă rog!”

„Măcar dacă veneați cu fișicuri, așa…auziți?! Îi fac fișicuri, fișicuri de zece-zece și apoi îi număr…”