• Soldații ruși din Ucraina se plâng nevestelor la telefon că agenți FSB le confiscă „prada de război”.
  • O nouă conversație făcută publică de serviciile secrete din Ucraina prezintă discuția dintre un astfel de soldat, care furase 63 de telefoane iPhone, însă a rămas cu buza umflată.
  • Nu este clar dacă agenții FSB (Serviciul Federal de Securitate al Rusiei) confiscă „marfa” pentru a o duce la rândul lor acasă, sau pentru a-I dezvăța pe soldați de aceste practici medievale.

Soldații ruși din Ucraina se plâng nevestelor la telefon că agenți FSB le confiscă „prada de război”, însă este neclar dacă acțiunea agenților FSB este făcută pentru a-și însuși „marfa” sau pentru a-I învăța „bunele manière”.

Serviciul de Securitate al Ucrainei a publicat conversația ocupantului. „Aveam 63 de telefoane iPhone, le-au luat, nu voi mai avea nimic”, s-a plâns soldatul într-o discuție cu soția aflată în Rusia. Potrivit datelor furnizate de SBU Ucrainean, FSB ar „jefui jefuitorii”, astfel că soldații ruși se află într-o ipostază bizară de tip „hoțul striga hoții”.

Erau 63 de iPhone-uri, 13,512 GB, Pro Max. Ce bune erau!”, îi transmite soldatul soției sale. „Și unde sunt? Ce ai făcut cu ele? Cum ați împărțit?”, îi răspunde soția curioasă. Din păcate, răspunsul e dezamăgitor pentru amândoi: „FSB ne-au luat tot”.

Recomandări

POPULARITATEA AMERICII ESTE ÎN DECLIN
TRIMITEM PATRIOT UCRAINEI?
SE RĂCEȘTE VREMEA
NOI IPAD-URI DE LA APPLE
CAMILLA ÎNDEAMNĂ COPIII LA CITIT
PRINȚUL HARRY MERGE ÎN UK

SBU, citat de presa din Ucraina, notează că, după ieșirea în masă a mărcilor occidentale de pe piața rusă, FSB a primit o nouă sarcină strategică de „substituție a importurilor”, acesta ar fi adevăratul motiv pentru care cei de la FSB „confiscă” marfa furată. Așadar, agenții speciali ar avea de câștigat de de pe urma contrabandei, la întoarcerea în Rusia.

Ei bine, o schimbare puternică în funcționalitatea serviciilor speciale inamice. Dar le reamintim jefuiilor din Lubianka că toată prada va trebui să se întoarcă sau să compenseze daunele”,  se arată într-un comunicat.