- Programul de lucru redus te-ar face să fii mai productiv
- Suedia a redus din 2015 programul de lucru la 6 ore pe zi
- Angajaţi ai unei companii din România au lucrat timp de 5 ani doar patru zile pe săptămână
Lucrezi patru zile pe săptămână sau ai un weekend de trei zile. Asta ar fi soluţia unui sindicat cu peste 2 milioane de muncitori din industria germană pentru criza în dezvoltare de pe piaţa muncii. Angajaţii ar deveni mai productivi, spune sindicatul. O companie de marketing online din România a avut implementată o astfel de măsură timp de cinci ani, însă în timpul crizei strategia nu a prins. Angajaţii lucrează acum full remote.
Din 2015, Suedia a redus programul de lucru la 6 ore pe zi iar 3 din 10 angajaţi din România lucrează remote.
În această perioadă se preconizează că 500.000 de salariaţi din România din sectorul „white collar” vor lucra cu precădere de acasă
Un studiu Ejobs arată că 35% anagajaţi se simt mai productivi când muncesc de acasă, iar 17,5% spun că sunt mai concentraţi
Ionuţ Munteanu, manager la o companie de marketing online: ”Politica asta e în uz de vreo cinci ani de zile şi se referă la ziua de luni liberă. Iniţial a plecat ca un test de 6 luni, după care am extins-o. Anul ăsta am trecut la full remote. Acest switch cumva nu afecta volumul de lucru”.
Oana Botolan, specialist resurse umane: ”Se poate întâmpla într-o companie mică, într-o companie de servicii sau din IT. Nu se mai poate fără flexibilitate şi nu se va putea nici în următorii ani. Weekendul de trei zile sau ziua de lucru de 6 ore sună extraordinar de bine şi cred că se va întâmpla, vom ajunge acolo. Se aplică în întreaga lume, inclusiv în România de ani de zile în companiile de producţie mari atunci când există scăderi de producţie sau situaţii de criză”.