• Un procent mare de români crede că virusul a fost creat în laborator
  • Românii nu cred însă în teoriile legate de cipare și tehnologia 5G
  • Cei mai mulți români își iau informațiile din programele TV

Aproape șapte din zece români cred că virusul SARS-CoV-2 a fost creat în laborator, arată cel mai recent sondaj INSCOP. Un motiv poate fi și pentru că această teorie a fost demontată abia zilele trecute de Organizația Mondială a Sănătății.

Aproape 36% din români cred că virusul a fost produs şi răspândit intenţionat pentru a se pregăti inocularea populaţiei cu cipuri pentru vaccinare şi aproape 15% cred că simptomele COVID-19 sunt legate de radiaţiile reţelelor de telefonie mobilă de tip 5G.

În rândul acestora, nu sunt diferenţe de pondere în privinţa vârstei, ci a educaţiei. Cei mai mulţi dintre cei care cred în aceste teorii au studii primare sau medii şi sunt din mediul rural.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

De unde se informează românii

Aceste teorii ale conspirației pot să apară în mesajele pe care le primeşti pe Whatsapp sau Facebook cu texte care susţin aceste teorii. Numai un sfert din oameni se informeaza pe tema vaccinului de pe reţelele sociale sau de pe internet, trei sferturi dintre ei se uită la televizor. Procentul creşte odată cu vârsta. Adică tinerii se informează de pe internnet, cei trecuţi de 60 de ani de la TV.