• Președintele american Joe Biden se confruntă cu o scădere semnificativă în sondaje, atingând cel mai slab punct al președinției sale.
  • Alegătorii acordă cele mai slabe note performanței sale profesionale și îl favorizează pentru prima dată pe Donald Trump într-o posibilă confruntare prezidențială în 2024.
  • Doar 23% dintre alegători consideră că politicile lui Biden i-au ajutat personal, în timp ce 53% spun că au fost afectați de agenda președintelui.

Președintele american Joe Biden se confruntă cu o scădere semnificativă în sondaje, atingând cel mai slab punct al președinției sale. Asta arată un nou sondaj Wall Street Journal. Alegătorii acordă cele mai slabe note performanței sale profesionale și îl favorizează pentru prima dată pe Donald Trump într-o posibilă confruntare prezidențială în 2024. Aceste rezultate ar putea fi un semnal de alarmă pentru Biden și democrați, cu mai puțin de un an înainte de alegeri.

Într-un buletin de vot ipotetic doar cu cei doi candidați, Trump conduce cu 4 puncte procentuale (47% la 43%). Avantajul lui Trump crește la 6 puncte (37% la 31%) când se adaugă cinci potențiali candidați terți și independenți, cu democratul devenit independent Robert F. Kennedy Jr. atrăgând cel mai mult sprijin, având 8%.

Sondajul arată o nemulțumire generală față de Biden, inclusiv în rândul grupurilor cu înclinații democrate. Doar 23% dintre alegători consideră că politicile lui Biden i-au ajutat personal, în timp ce 53% spun că au fost afectați de agenda președintelui. În comparație, aproximativ jumătate dintre alegători consideră că politicile lui Trump, când era președinte, i-au ajutat personal, în timp ce 37% spun că au fost afectați.

Recomandări

SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS
EU SUNT MIC, NU FAC NIMIC
MELONI DĂ 1 MLD.€/AN PT. ORELE DE RELIGIE

Doar 37% aprobă performanțele profesionale ale lui Biden, cel mai scăzut nivel înregistrat în timpul președinției sale, în timp ce 61% îl văd într-o lumină nefavorabilă, un nivel record. „Bidenomics”, platforma economică semnată de președinte, are o imagine favorabilă de sub 30%, iar peste jumătate o văd într-o lumină nefavorabilă.

Citește și