• Tensiunea în Peninsula Coreeană este accentuată pe fondul unui număr record de teste de armament efectuate de regimul nord-coreean.
  • „Dacă ei cred că pot scăpa de actuala situație periculoasă prin sancțiuni, trebuie să fie cu adevărat idioți”, a avertizat sora liderului Kim Jong-un.
  • Cuvintele lui Kim vin la două zile după un alt mesaj de condamnare a unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU.

Sora lui Kim Jong-un a acuzat joi guvernul sud-coreean că este un „câine credincios” al Statelor Unite pentru că ia în considerare impunerea unor sancțiuni independente împotriva regimului pentru recentele lansări de rachete.

„De îndată ce SUA au vorbit despre sancțiuni independente împotriva Republicii Populare Democrate Coreene, Coreea de Sud a repetat ca un papagal ceea ce au spus primii”, a declarat Kim Yo-jong, una dintre figurile de frunte ale Pyongyangului, într-o declarație publicată de agenția de presă de stat KCNA.

„Acest act dezgustător arată mai clar că grupul sud-coreean este un câine credincios și un marionetă al SUA”, a adăugat ea. Ministerul sud-coreean de Externe a declarat marți că ia în considerare sancțiuni independente împotriva Pyongyangului, în urma avalanșei de teste recente de rachete, inclusiv lansarea ICBM de vinerea trecută.

Recomandări

7 LOCAȚII „BRIDGERTON"
CELE MAI VECHI DOVEZI ALE FUZIUNII
MAI SLĂBEȘTE-NE
SOPHIE TURNER, DESPRE DIVORȚUL DE JOE JONAS
VEZI WORLD PRESS PHOTO LA UNIVERSITATE
NOI IMAGINI ÎN CAZUL LUI „DIDDY"

„Dacă ei cred că pot scăpa de actuala situație periculoasă prin sancțiuni, trebuie să fie cu adevărat idioți”, a avertizat sora liderului Kim Jong-un. Ea a adăugat că Seulul nu a fost „ținta” Pyongyangului în timpul administrației anterioare a președintelui liberal Moon Jae-in și a criticat strategia actualei administrații Yoon Suk-yeol față de Nord.

„Mă întreb de ce poporul sud-coreean rămâne în continuare un spectator pasiv la astfel de acte ale guvernului lui Yoon Suk Yeol și ale altor idioți care continuă să creeze situația periculoasă”, a spus ea.

„Îi avertizăm încă o dată pe cei obraznici și proști că sancțiunile și presiunile disperate ale SUA și ale marionetelor sale sud-coreene împotriva RPDC vor adăuga combustibil la ostilitatea și furia acesteia din urmă și le vor servi drept ștreang pentru ei.” Ministerul sud-coreean al Unificării, responsabil de relațiile cu Nordul, a calificat mesajul lui Kim drept „deplorabil”.

„Ne exprimăm regretul puternic față de atitudinea Nordului care încearcă să arunce vina asupra noastră… când actuala tensiune din Peninsula Coreeană a fost cauzată de provocările repetate ale Coreei de Nord cu rachete”, a adăugat acesta.

Cuvintele lui Kim vin la două zile după un alt mesaj de condamnare a unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU, organizată pentru a discuta despre lansarea de rachete balistice intercontinentale de către Coreea de Nord.

Tensiunea în Peninsula Coreeană este accentuată pe fondul unui număr record de teste de armament efectuate de regimul nord-coreean, a unor exerciții militare comune la scară largă ale Seulului și Washingtonului și a posibilității ca, așa cum indică sateliții, regimul să fie pregătit să efectueze primul său test nuclear din 2017. EFE