Soţia preşedintelui asasinat al statului Haiti a fost externată. Martine Moise a revenit acasă îmbrăcată cu vestă antiglonț

  • Martine Moise, soţia preşedintelui asasinat al statului Haiti, rănită în atacul din 7 iulie, a fost externată dintr-un spital din Miami.
  • Soția președintelui haitian ucis a revenit acasă îmbrăcată cu vestă antiglonț.
  • Sosirea neanunţată a lui Martine Moise i-a surprins pe mulţi.

Martine Moise, soţia preşedintelui asasinat al statului Haiti, rănită în atacul din 7 iulie declanşat la domiciliul lor, s-a întors, sâmbătă, acasă, după ce a fost externată dintr-un spital din Miami. Ea poartă vestă antiglonț.

Sosirea neanunţată a lui Martine Moise i-a surprins pe mulţi, mai ales că încă nu s-au stins ecourile uciderea lui Jovenel Moise, în raidul de acum 10 zile. În atentat, Martine a suferit răni.

Martine Moise a debarcat pe aeroportul din Port-au-Prince îmbrăcată cu o rochie neagră, o vestă neagră antiglonţ şi o mască neagră. Braţul ei drept, imobilizat, era prins cum o curea neagră, în timp ce cobora încet treptele unui avion privat. Femeia a fost întâmpinată de premierul interimar Claude Joseph şi de alţi oficiali.

La începutul acestei săptămâni, Martine a expediat un tweet din spital în care mărturisea că nu-i vine să creadă că soţul ei a plecat „fără să spună un ultim cuvânt. Această durere nu va trece niciodată”.

Citește și Cine este principalul suspect de asasinarea președintelui din Haiti. Este medic și voia sa preia funcția de șef al statului

Vineri, oficialii guvernamentali au anunţat că înmormântarea lui Jovenel Moise va avea loc pe 23 iulie, în oraşul Cap-Haitien, din nordul statului Haiti, şi se aşteaptă ca soţia sa să participe.

Sâmbătă, un grup de diplomaţi internaţionali a emis o declaraţie prin care i-a cerut lui Ariel Henry, primul ministru desemnat, să formeze un guvern după uciderea lui Moise.

Declaraţia a fost emisă de Core Group, care este format din ambasadori din Germania, Brazilia, Canada, Spania, SUA, Franţa, Uniunea Europeană şi reprezentanţi ai Naţiunilor Unite şi ai Organizaţiei Statelor Americane.

Interimarul Joseph a condus Haiti, un stat cu 11 milioane de locuitori, cu sprijinul poliţiei şi al armatei, chiar dacă Moise, premierul desemnat, anunţase înlocuirea lui Joseph cu o zi înainte de a fi ucis.