• Familiile bărbaților ruși recrutați au criticat mobilizarea, spunând că aceasta este afectată de probleme.
  • Măsura Rusiei de a trimite sute de mii de oameni să lupte pe câmpurile de luptă din Ucraina a generat disensiuni și proteste.
  • Videoclipul le arată pe femei ținând în mână un semn în limba rusă pe care scrie: 580 Divizion separat de artilerie obuzieră”.

Un grup de soții și mame din Rusia i-au cerut președintelui Vladimir Putin să nu-și mai trimită soții și fiii la măcel”, forțându-i să se alăture unor grupuri de asalt fără o pregătire sau provizii adecvate.

Într-o înregistrare video partajată de canalul independent rusesc de telegramă SOTA, femeile au declarat că cei dragi ai lor au fost forțați să se alăture grupurilor de asalt” la începutul lunii martie, în ciuda faptului că au avut doar patru zile de antrenament de la mobilizarea lor în septembrie.

Videoclipul le arată pe femei ținând în mână un semn în limba rusă pe care scrie: 580 Divizion separat de artilerie obuzieră”, datat 11 martie 2023. Soțul meu… se află pe linia de contact cu inamicul”, spune o femeie în înregistrare.

Recomandări

HARRY NU PRIMEȘTE MAI MULTĂ SECURITATE
FBI CERCETEAZĂ PRĂBUȘIREA DIN BALTIMORE
PAKISTANUL, LOVIT DE PLOI
PIEPER SE RETRAGE DE LA C.E.
TAYLOR SWIFT AR PUTEA DEVENI ȘI ACTRIȚĂ
FRUMUSEȚEA CREATĂ DE A.I., PREMIATĂ

Oamenii noștri mobilizați sunt trimiși ca niște miei la abator pentru a lua cu asalt zone fortificate – câte cinci pe rând, împotriva a 100 de oameni inamici puternic înarmați”, continuă ea. Ei sunt pregătiți să își servească patria, dar în funcție de specializarea pentru care s-au antrenat, nu ca trupe de asalt. Vă cerem să îi retrageți pe băieții noștri din linia de contact și să le oferiți artileriștilor artilerie și muniție.”

Măsura impusă de Putin de a trimite sute de mii de oameni să lupte pe câmpurile de luptă din Ucraina a generat disensiuni și proteste și i-a determinat pe mulți ruși – în special bărbați tineri – să părăsească țara.
Am fugit din Rusia pentru că vrem să trăim”, a declarat anterior pentru CNN un bărbat, care a cerut să nu fie identificat pentru a-i proteja pe cei dragi rămași în urmă. Ne este teamă că putem fi trimiși în Ucraina”.

Familiile bărbaților ruși recrutați au criticat mobilizarea, spunând că aceasta este afectată de probleme precum probleme de disciplină și lipsa de conducere din partea ofițerilor de rang mediu, pregătire inexistentă, precum și dificultăți logistice precum uniforme insuficiente, hrană proastă și lipsa de provizii medicale.