• Oficialii americani din domeniul imigrației au declarat că bărbatul acuzat de atac, Paul DePape, în vârstă de 42 de ani, este un cetățean canadian care se află în SUA în mod ilegal de 14 ani, după ce a intrat ca vizitator.
  • DePape a recunoscut că vrut să-i rupă genunchii.
  • Pelosi a fost operat pentru o fractură de craniu și pentru răni la mâini și la brațul drept.

Soțul președintelui Camerei Reprezentanților din SUA, Nancy Pelosi, a fost externat din spital după ce a fost atacat cu un ciocan – în timp ce s-a aflat că bărbatul acuzat de atacul brutal se află în SUA în mod ilegal de 14 ani.

Paul Pelosi rămâne sub îngrijirea medicilor, în timp ce continuă să progreseze într-un lung proces de recuperare și convalescență”, a declarat doamna Pelosi. Ea a adăugat: El este acum acasă”. Bărbatul în vârstă de 82 de ani a fost supus unor intervenții chirurgicale pentru rănile suferite în timpul atacului de vineri, în casa cuplului din San Francisco.

Aceasta a venit în timp ce oficialii din domeniul imigrației au declarat că bărbatul acuzat de atac, Paul DePape, este un cetățean canadian care s-a aflat ilegal în SUA după ce a intrat ca vizitator.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Agenția americană de control al imigrației și al vămilor a declarat că a emis o notificare de reținere” către autoritățile din San Francisco, solicitând custodia bărbatului de 42 de ani, odată ce procedurile penale împotriva sa vor fi finalizate.

În conformitate cu ordinul de reținere, DePape ar urma să fie predat către ICE pentru o eventuală deportare în Canada după ce va executa orice pedeapsă cu închisoarea pe care o va primi.
Potrivit documentelor judiciare publicate la începutul acestei săptămâni, DePape a declarat poliției că a vrut să o țină ostatică pe doamna Pelosi și să îi rupă rotulele” dacă aceasta mințea”.

El este acuzat că a intrat prin efracție în gospodărie și l-a agresat pe domnul Pelosi după ce l-a confruntat în timp ce dormea în dormitorul cuplului. La un moment dat l-a căutat pe liderul democrat strigând: Unde este Nancy? Unde este Nancy?”. Departamentul de Justiție al SUA l-a acuzat de agresiune și tentativă de răpire, două capete de acuzare care pot fi pedepsite cu până la 50 de ani de închisoare.

DePape, care a fost încarcerat fără cauțiune, a pledat nevinovat la acuzațiile de tentativă de crimă, atac cu o armă mortală, jaf, abuz asupra persoanelor în vârstă, detenție falsă și amenințare a unui funcționar public. El ar putea executa o pedeapsă maximă de închisoare pe viață dacă va fi condamnat.

Pelosi a fost operat pentru o fractură de craniu și pentru răni la mâini și la brațul drept, a declarat biroul soției sale. Medicii se așteaptă la o recuperare completă. Nancy Pelosi, președinta democrată a Camerei Reprezentanților din SUA și a doua în linie dreaptă la președinție, se afla la Washington DC în momentul atacului, după ce se întorsese recent de la un summit de securitate în Europa.