• Timp de cinci ani, Irma a predat împreună cu Eva Mireles, care a fost și ea ucisă.
  • Irma Garcia a fost ucisă împreună cu colega ei și 19 elevi.
  • Motivul masacrului rămâne în curs de investigare.

Soțul unei femei care a fost ucisă marți în clasa sa din Texas a murit din cauza unui atac de cord după ce a depus flori la comemorarea ei. Joe Garcia, în vârstă de 50 de ani, a decedat după ce s-a întors acasă de la comemorare, potrivit membrilor familiei.

„Cred cu adevărat că Joe a murit din cauza unei inimi frânte”, a scris Debra Austin, verișoara Irmei Garcia, pe o pagină GoFundMe. „Pierderea iubirii vieții lui de peste 25 de ani a fost prea mult de suportat.” Profesoara de clasa a patra, Irma Garcia, a fost ucisă împreună cu colega ei și 19 elevi.

Motivul masacrului rămâne în curs de investigare, autoritățile spunând că atacatorul în vârstă de 18 ani nu avea antecedente penale sau de sănătate mintală cunoscute. Trăgătorul, Salvador Ramos, s-a aflat în sala de clasă a școlii primare Robb din Uvalde timp de mai bine de o oră înainte de a fi ucis într-un schimb de focuri, au declarat joi autoritățile.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Atacul a zguduit o țară deja zdruncinată de violența armată, iar numărul victimelor a continuat să crească în Uvalde, un oraș în mare parte latino-american cu aproximativ 16.000 de locuitori, aflat la 120 de kilometri de granița cu Mexicul.

Căsătorit timp de 24 de ani, cuplul a avut patru copii. Cel mai mare, Cristian, face parte din Corpul Pușcașilor Marini, în timp ce fratele său, Jose, a urmat cursurile Universității de Stat din Texas. Fiica lor cea mare este în al doilea an de liceu, în timp ce sora ei mai mică este elevă în clasa a șaptea. Martinez, nepotul soților Garcia, a declarat pentru The Detroit Free Press că familia se străduiește să înțeleagă că, în timp ce fiul lui Garcia s-a antrenat pentru luptă, mama sa a fost cea care a fost împușcată mortal.

„Lucruri ca acestea nu ar trebui să se întâmple în școli”, a declarat el. „Este greșit. Nu este în regulă”.
Anul școlar, programat să se încheie joi, a fost cel de-al 23-lea an de predare al Irmei – tot la Școala Elementară Robb. Ea fusese numită anterior profesoara anului la școală și a fost laureată în 2019 a Premiului Trinity pentru Excelență în Educație de la Universitatea Trinity.