• Ministerul Egalității din Spania a lansat o campanie de vară pentru a încuraja femeile să meargă la plajă.
  • Corpul fiecărei femei este pregătit pentru plajă, spune campania guvernului spaniol.
  • „Toate corpurile sunt corpuri de plajă”, a spus ministrul Serviciilor Sociale, Ione Belarra.

Ministerul Egalității din Spania a lansat o campanie de vară pentru a încuraja femeile să meargă la plajă, indiferent de forma corpului lor, scrie BBC.

Vara este și a noastră”, spune sloganul campaniei care indică imaginea în care apar cinci femei cu forme și dimensiuni diferite.

„Toate corpurile sunt corpuri de plajă”, a spus ministrul Serviciilor Sociale, Ione Belarra.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
SADIQ KHAN CANDIDEAZĂ LA MANDATUL 3
JOE BIDEN DECLASIFICĂ MARIJUANA
RAZBOIUL PENTRU A.I. A ÎNCEPUT
FT: UE ARE TIMP, SUA AU BANI

Șefa Institutului pentru Femei, Antonia Morillas, a spus că așteptările fizice au afectat nu numai stima de sine a femeilor, dar le-au refuzat drepturile.

Ilustrația campaniei a cinci femei care se relaxează pe plajă prezintă și o femeie care face topless, după o mastectomie.

FOTO – BBC

Femeile ar trebui să se bucure, însă, de vară, oriunde și cu cine își doresc, spunea reclama: „Astăzi sărbătorim o vară pentru toți, fără stereotipuri și violențe estetice împotriva corpului nostru”.

Dar nu toată lumea a fost impresionată de campanie.

Unii s-au întrebat dacă proiectul nu ar trebui extins, ca să includă și bărbați care nu au un aspect fizic ,,așa numit standard„, în timp ce liderul de stânga Cayo Lara a spus că această campanie este culmea absurdului, încercând să ,,creeze o problemă acolo unde nu există”.

Ángela Rodríguez Pam, secretar de stat în Ministerul Egalității de Șanse, a postat pe Twitter un mesaj adresat bărbaților care se întrebau de ce ar avea nevoie femeile de permisiunea ministerului pentru a merge la plajă: ,,Bineînţeles că mergem, dar ne asumăm că ne vom atrage ura pentru că arătăm un corp care nu este standard.”