• Spania primește turiștii din afara UE care s-au vaccinat anti-COVID-19, începând cu 7 iunie
  • Anunțul lui Pedro Sanchez vine la o zi după ce UE a ajuns la un acord cu privire la certificatul verde de vaccinare
  • Starea de urgență a expirat la finalul lunii mai în Spania

Spania le va permite cetățenilor din afara Uniunii Europene care au fost vaccinați împotriva COVID-19 să călătorească în țară începând cu 7 iunie, a declarat vineri premierul Pedro Sanchez, relatează Reuters.

Noua regulă se va aplica călătorilor vaccinați, indiferent de țara lor de origine, cu precădere celor din Statele Unite, a declarat Pedro Sanchez în cadrul târgului internațional de turism FITUR din Madrid. Anunțul vine la o zi după ce Uniunea Europeană a ajuns la un acord cu privire la certificatul digital de vaccinare. Pedro Sanchez a declarat că relansarea turismului va fi principalul motor al redresării economice a Spaniei.

De asemenea, începând cu 24 mai, Spania le va permite turiștilor din afara UE, care vin din țări cu risc scăzut de infectare cu SARS-CoV-2, să călătorească fără să prezinte un test PCR negativ. Marea Britanie, țara care aduce cei mai mulți turiști străini Spaniei, va fi inclusă pe listă, precum și Australia, Noua Zeelandă și Israel.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

„Sunt bineveniți, mai mult decât bineveniți, fără restricții și fără controale medicale”, a declarat Pedro Sanchez.

Starea de urgență a expirat la începutul acestei luni în Spania, iar Sanchez a declarat că noile reguli de călătorie vor face ca numărul turiștilor străini să ajungă la 70% din nivelurile pre-pandemice până la sfârșitul anului. În această vară, el a estimat că numărul turiștilor ar putea atinge 30% -40% din cifrele din 2019. Numărul celor care au vizitat Spania a scăzut cu peste 80% în 2020, din cauza restricțiilor COVID-19.