• Un teatru din Italia a anulat spectacolele unui cunoscut balerin rus de origine ucraineană care are trei tatuaje cu Vladimir Putin.
  • Într-un comunicat, teatrul a explicat că decizia de anulare a spectacolelor a fost un act de„responsabilitate politică şi morală” , ţinând cont de „climatul de tensiune şi ameninţări” .
  • De la declanșarea atacului armatei ruse asupra Ucrainei, Polunin nu a comentat războiul, iar în toamna lui 2021 susținea în interviuri că a început un amplu proces de înlăturare a tatuajelor sale, inclusiv pe cele cu Vladimir Putin.

Un teatru din Italia a anulat vineri spectacolele unui cunoscut balerin rus de origine ucraineană care are trei tatuaje cu Vladimir Putin pe piept şi pe umeri, în urma protestelor apărute în mediul online, scrie Reuters.

FOTO – Instagram

Spectacolele pe care balerinul Serghei Polunin trebuia să le susţină pe 28-29 ianuarie la Teatrul Arcimboldi din Milano au fost anulate din cauza campaniei insistente (împotriva lor) de pe internet şi din social media” , a anunţat teatrul.

Polunin urma să interpreteze rolul principal în baletul Rasputin – Dance Drama” , care a fost programat iniţial pentru anul 2019 şi a fost amânat în repetate rânduri din cauza măsurilor COVID.

Recomandări

LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS

Într-un comunicat, teatrul a explicat că decizia de anulare a spectacolelor a fost un act de„responsabilitate politică şi morală” , ţinând cont de climatul de tensiune şi ameninţări” .

Un purtător de cuvânt al teatrului a precizat că instituţia a fost ţinta unei campanii prin e-mail şi că a primit numeroase mesaje negative în mediul online.

Serghei Polunin, unul dintre cei mai buni balerini din lume în acest moment, fost balerin principal la Royal Ballet din Londra, s-a născut în Ucraina, dar a primit cetăţenia rusă în 2018.

De la declanșarea atacului armatei ruse asupra Ucrainei, Polunin nu a comentat războiul, iar în toamna lui 2021 susținea în interviuri că a început un amplu proces de înlăturare a tatuajelor sale, inclusiv pe cele cu Vladimir Putin.