• Acum 22 de ani, John Glenn devenea cel mai vârstnic astronaut, la 77 de ani
  • Glenn a zburat cu naveta Discovery, la 36 de ani de la primul său zbor spațial
  • A fost pilot decorat, pilot de încercare la NASA și senator timp de 24 de ani
  • Familia sa a fost pusă la încercare de decizia sa de a reveni în spațiu
  • Glenn a fost responsabil cu partea foto-video a misiunii Challenger

Forever young și-a spus John Glenn, un astronaut de 77 ani, când a pășit, pe 29 octombrie, acum 22 de ani, într-o navă spațială – așa a devenit cel mai bătrân cosmonaut.

Dar nu era prima sa aventură spațială. În 1962 devenea primul american care înconjura Pământul în spațiu.

John Glenn era definiția eroului american: pilot decorat în cel de-al Doilea Război Mondial, autorul primului zbor supersonic transcontinental, pilot de încercare în programul spațial Mercury și senator vreme de 24 de ani.

John Glenn, cel mai vârstnic astronaut: „Am avut norocul să fac în viață nu doar lucruri noi, dar să fac lucruri în folosul altora. Și acum, în acest punct, întoarcerea în spațiu, e iarăși în folosul altora. Sunt foarte mulțumit”

Recomandări

RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI
FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI

La o astfel de viață, mulți ar crede că cei din jurul său erau obișnuiți cu aventura. Dar decizia de a zbura din nou în spațiu i-a afectat pe ceilalți membri ai familiei.

Annie Glenn, soția lui John Glenn: „John anunțase cu un an înainte că se va pensiona ca senator. Abia așteptam să îl am doar pentru mine, pentru că îl împrumutasem guvernului vreme de 55 de ani, așa că eram pregătită”

David Glenn, fiul lui John Glenn: „Mă gândeam și revedeam permanent imagini cu Challenger decolând și explodând, am revăzut în gând de sute de ori imaginile, nici eu nu mai știu de câte ori”

După o decolare fără probleme, au început să apară și glumele legate de vîrsta lui. Chiar administratorul NASA, Dan Goldin, i-a transmis că performanța sa i-a creat neplăceri în familie.

Dan Goldin, administratorul NASA: „Mi-ai făcut necazuri cu mama. Aseară, mama mea, de 86 de ani, m-a sunat pentru că voia să știe când va zbura și ea în spațiu. Și dacă crezi că tu ești încăpățânat, nu știu cum să-i spun ei nu!