• În SUA, numărul deceselor COVID-19 a crescut cu 40%.
  • În total, 841.00 de persoane au murit din cauza virusului în SUA.
  • 500.000 de doze Evusheld sunt achiziționate de SUA pentru tratarea COVID-19.

Numărul deceselor cauzate de COVID în întreaga țară a crescut cu 40%, în condițiile în care peste 841.000 de persoane au murit în SUA din cauza virusului. Spitalizările în Statele Unite ale Americii din cauza coronavirusului au crescut cu aproximativ 33% în ultima săptămână, în timp ce decesele au crescut cu aproape 40%, a declarat șeful Centrului american pentru controlul și prevenirea bolilor.

Între timp, Arabia Saudită a înregistrat cel mai mare număr zilnic de noi infecții cu COVID-19 de până acum, potrivit datelor Ministerului Sănătății, care au depășit miercuri 5.000 de cazuri. Agenția Europeană pentru Medicamente spune că răspândirea variantei de coronavirus Omicron pe continent împinge COVID-19 spre a deveni o boală endemică cu care omenirea poate trăi.

AstraZeneca anunță că guvernul american a fost de acord să achiziționeze încă 500.000 de doze de Evusheld, utilizat pentru tratarea COVID-19.

Recomandări

SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS
EU SUNT MIC, NU FAC NIMIC
ION CRISTOIU - EDITORIAL

Dozele suplimentare, care se preconizează a fi livrate în primul trimestru al anului 2022, se vor adăuga la achiziția anterioară de 700.000 de doze ale terapiei cu anticorpi, care în decembrie a arătat că a păstrat activitatea de neutralizare împotriva variantei de coronavirus Omicron, foarte transmisibilă, într-un studiu de laborator.

Administrația americană pentru alimente și medicamente a autorizat luna trecută Evusheld pentru a preveni infecțiile cu COVID-19 la persoanele cu un sistem imunitar slab sau cu antecedente de efecte secundare severe ale vaccinurilor împotriva coronavirusului. Este singura terapie cu anticorpi autorizată în Statele Unite pentru a preveni simptomele COVID-19 înainte de expunerea la virus, a precizat compania.