• În SUA, numărul deceselor COVID-19 a crescut cu 40%.
  • În total, 841.00 de persoane au murit din cauza virusului în SUA.
  • 500.000 de doze Evusheld sunt achiziționate de SUA pentru tratarea COVID-19.

Numărul deceselor cauzate de COVID în întreaga țară a crescut cu 40%, în condițiile în care peste 841.000 de persoane au murit în SUA din cauza virusului. Spitalizările în Statele Unite ale Americii din cauza coronavirusului au crescut cu aproximativ 33% în ultima săptămână, în timp ce decesele au crescut cu aproape 40%, a declarat șeful Centrului american pentru controlul și prevenirea bolilor.

Între timp, Arabia Saudită a înregistrat cel mai mare număr zilnic de noi infecții cu COVID-19 de până acum, potrivit datelor Ministerului Sănătății, care au depășit miercuri 5.000 de cazuri. Agenția Europeană pentru Medicamente spune că răspândirea variantei de coronavirus Omicron pe continent împinge COVID-19 spre a deveni o boală endemică cu care omenirea poate trăi.

AstraZeneca anunță că guvernul american a fost de acord să achiziționeze încă 500.000 de doze de Evusheld, utilizat pentru tratarea COVID-19.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

Dozele suplimentare, care se preconizează a fi livrate în primul trimestru al anului 2022, se vor adăuga la achiziția anterioară de 700.000 de doze ale terapiei cu anticorpi, care în decembrie a arătat că a păstrat activitatea de neutralizare împotriva variantei de coronavirus Omicron, foarte transmisibilă, într-un studiu de laborator.

Administrația americană pentru alimente și medicamente a autorizat luna trecută Evusheld pentru a preveni infecțiile cu COVID-19 la persoanele cu un sistem imunitar slab sau cu antecedente de efecte secundare severe ale vaccinurilor împotriva coronavirusului. Este singura terapie cu anticorpi autorizată în Statele Unite pentru a preveni simptomele COVID-19 înainte de expunerea la virus, a precizat compania.