• Numărul mare de spitalizări pune în dificultate sistemul de sănătate.
  • SUA au înregistrat un nou record al numărului de pacienți COVID-19 internați în spitale.
  • 132.646 de persoane diagnosticate cu COVID-19 sunt spitalizate în SUA.

Spitalizările COVID-19 în SUA au atins luni un nivel record, potrivit unei centralizări Reuters, în condițiile în care o creștere a numărului de infecții cauzate de varianta Omicron, foarte contagioasă, pune în dificultate sistemele de sănătate din mai multe state.

Au fost spitalizate 132.646 de persoane cu COVID, depășind recordul de 132.051 stabilit în luna ianuarie a anului trecut.
Spitalizările au crescut constant de la sfârșitul lunii decembrie, dublându-se în ultimele trei săptămâni, în condițiile în care Omicron a depășit rapid Delta ca variantă dominantă a virusului în SUA.

Delaware, Illinois, Maine, Maine, Maryland, Missouri, Ohio, Pennsylvania, Puerto Rico, Insulele Virgine americane, Vermont, Virginia, Washington D.C. și Wisconsin au raportat recent niveluri record de pacienți spitalizați cu COVID-19, potrivit analizei Reuters.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Deși ar putea fi mai puțin grave, oficialii din domeniul sănătății au avertizat că numărul mare de infecții cauzate de varianta Omicron ar putea pune la grea încercare sistemele spitalicești, dintre care unele au suspendat deja procedurile elective deoarece se luptă să facă față valului de pacienți pe fondul lipsei de personal.

Media pe șapte zile a cazurilor noi s-a dublat în ultimele 10 zile, ajungând la 704.000. SUA au înregistrat o medie de peste o jumătate de milion de cazuri în ultimele șase zile consecutive, potrivit unei numărători Reuters. Doar șapte state nu au stabilit recorduri de cazuri de COVID-19 în 2022 – Arizona, Idaho, Maine, Montana, Dakota de Nord, Ohio și Wyoming.

Washington este liderul pe țară în ceea ce privește numărul de noi infecții în ultima săptămână, în funcție de populație, urmat de Rhode Island, New York, New Jersey, Massachusetts și Vermont. Decesele sunt în medie de 1.700 pe zi, în creștere de la aproximativ 1.400 în ultimele zile, dar se încadrează în nivelurile înregistrate la începutul acestei ierni.