• Cazurile aproape că s-au dublat față de acum patru zile, pe măsură ce Omicron se răspândește tot mai repede.
  • Oficialii speră că numărul deceselor nu va crește la fel de mult ca cel al infecțiilor.
  • Americanii fac teste acasă, cu rezultate pe care nu le raportează autorităților.

SUA stabilesc un record mondial zilnic de peste un milion de cazuri. Mai mult de un milion de persoane din SUA au fost diagnosticate luni cu Covid-19, în timp ce un val de infectări cu Omicron inundă fiecare aspect al vieții cotidiene americane.

Varianta mutantă a dus cazurile din SUA la un record, cele mai multe – cu o mare diferență – pe care le-a raportat vreodată vreo țară. Numărul de luni este aproape dublu față de recordul anterior de aproximativ 590.000, stabilit cu doar patru zile în urmă în SUA, care, la rândul său, a fost o dublare față de săptămâna precedentă.

De asemenea, este de peste două ori mai mult decât numărul de cazuri înregistrat oriunde altundeva și în orice moment de la începutul pandemiei, în urmă cu mai bine de doi ani. Cel mai mare număr din afara SUA a fost înregistrat în timpul valului deltaic din India, când peste 414.000 de persoane au fost diagnosticate pe 7 mai 2021.

Recomandări

LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS

Cifrele stratosferice înregistrate în SUA vin chiar și în condițiile în care mulți americani se bazează pe testele pe care le fac acasă, cu rezultate care nu sunt raportate autorităților guvernamentale oficiale. Acest lucru înseamnă că recordul este cu siguranță o subestimare semnificativă.

În timp ce creșterea numărului de cazuri nu s-a transpus încă în infecții grave și în decese în creștere, impactul lor a fost resimțit în întreaga țară deoarece persoanele nou-infectate se izolează la domiciliu. Rezultatele stau zboruri anulate, școli și birouri închise, spitale copleșite și lanțuri de aprovizionare strangulate.