Statele Unite cer reluarea anchetei privind originea virusului SARS-CoV-2. „Avem nevoie de un proces complet transparent din partea Chinei”

Anthony Fauci Andy Slavitt

Anthony Fauci Andy Slavitt

Statele Unite cer reluarea anchetei privind originea noului coronavirus. Asta după ce un nou raport al Serviciilor Secrete a arătat că trei cercetători de la Wuhan, din laboratorul din care se presupune că a plecat virusul, au ajuns la spital în noiembrie 2019 cu simptome de COVID.

„Poziția noastră este că trebuie să ajungem la sursă și avem nevoie de un proces complet transparent din partea Chinei. Avem nevoie ca OMS să se implice în asta. Nu simțim că avem asta acum. Trebuie să ajungem la sursa primară, indifernet care ar fi răspunsul. Este o prioritate majoră pentru noi”, a spus Andy Slavitt, consilier la Casa Albă.

Abia la începutul acestui an, o echipă a Organizației Mondiale a Sănătății a mers în China ca să studieze originea virusului. Concluziile anchetei au fost vagi. Virusul s-ar fi transmis de la liliac la om printr-o gazdă intermediară. Iar posibilitatea ca virusul, care într-adevăr are origine animală, să fi ajuns la om din cauza celor care l-ar fi manipulat în laborator, a fost considerată drept o variantă mai puțin plauzibilă.

„Mai mulți dintre noi considerăm că este probabil ca acest lucru să se întâmple în mod natural, așa cum s-a întâmplat cu SARS-CoV-1, care s-a transmis de la animal la om, dar nici la asta nu știm 100% răspunsul. Și pentru că este o întrebare frecventă, simțim cu toții că ancheta ar trebui continuată și să trecem la următoarea fază a anchetei pe care cei de la OMS au făcut-o”, a spus Anthony Fauci.

Exit mobile version