Compania Moderna a anunțat, marți, că serul său anti-COVID este potrvit și pentru copiii de până la 12 ani. De la începutul acestei luni, SUA și Canada au dat „undă verde” vaccinării adolescenților cu serul produs de Pfizer și BioNTech.

După mai multe studii, Moderna Inc. a anunțat că eficacitatea vaccinului său este de 100% la adolescenți, deși în general foarte puțini dintre cei 3.700 de copii din studiu s-au îmbolnăvit. Rezultatele preliminare au arătat că vaccinul a declanșat aceleași semne de protecție imună la copii ca și la adulți și același tip de efecte secundare temporare, cum ar fi durerile de brațe, cefaleea și oboseala, potrivit AP News.

Pe baza rezultatelor, Moderna a declarat că intenționează la începutul lunii iunie să solicite autorităților de reglementare din SUA și din alte țări să autorizeze utilizarea vaccinului său la copii cu vârsta cuprinsă între 12 și 17 ani.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
EMMA STONE ÎȘI DEZVĂLUIE NUMELE REAL
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE

Deși copiii sunt mult mai puțin susceptibili decât adulții să se îmbolnăvească grav de COVID-19, ei reprezintă aproximativ 14% din cazurile de coronavirus din țară. Cel puțin 316 au murit doar în SUA, conform unui bilanț al Academiei Americane de Pediatrie.