• SUA nu mai au informații din interiorul cercurilor de putere din China.
  • Rețeaua de spioni a americanilor în China a fost descoperită acum 10 ani.
  • SUA vrea să racoleze oficiali și oameni de afaceri chinezi din țări terțe.

Bugetul spionajului american dedicat Chinei s-a dublat în ultimii trei ani, spune directorul CIA, William Burns. Iar China este singura țară din lume care are o misiune dedicată în cadrul agenției. Deși țara a fost numită de Joe Biden cel mai mare pericol pentru securitatea Statelor Unite, americanii nu reușesc să mai aibă informații din cercurile de putere chineze, nu știu ce pune la cale Xi Jinping, arată o analiză Wall Street Journal.

Rețeaua de agenți pe care CIA și-o clădise a fost descoperită cu mai mult de zece ani în urmă. Focusul agenției, inclusiv bugetul de 100 de miliarde de dolari, a fost direcționat pentru vânarea teroriștilor și, în timp, America a rămas descoperită în China.

Acum e și mai dificil, a trebuit să aloce resurse suplimentare pentru a acoperi conflictul din Gaza și rețelele teroriste. Dar face eforturi mari: duce agenții la cursuri de mandarină și recrutează masiv agenți specializați în tehnologie, în condițiile în care cele mai multe informații pe care le are provin din surse electronice: interceptarea telefoanelor, a e-mail-urilor sau a altor forme de comunicații digitale. În target sunt și oficiali și oameni de afaceri chinezi, din țări terțe, mai scrie Wall Street Journal.

Recomandări

A.I. NEWS
ULTIMATUM PENTRU HAMAS
CÂT INVESTESC PARTIDELE ÎN PROPAGANDĂ
UNDE MERGE REGELE CHARLES
MACRON A IEȘIT LA ATAC
FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID

Citește și