• În unele țări au fost limitate navele de croazieră și numărul de turiști.
  • Una dintre regulile mai bizare este amenda pentru selfie-uri.
  • În Portofino poți să primești amendă dacă blochezi drumurile.

Unele dintre cele mai populare destinații din Europa au luat măsuri pentru a combate turismul excesiv.

Atunci când vrei ceva cu adevărat, faci orice să reușești, chiar și prin cele mai ciudate metode. În urma pandemiei, după o pauză de 2 ani, turismul a explodat, iar autoritățile nu mai puteau face față numărului de turiști.

Pe plaja Pelosa din Sardinia, autoritățile au introdus o interdicție privind prosoapele și i-a obligat pe cei care fac plajă să vină cu saltele, în loc de prosoape, pentru că saltelele rețin mai puțin nisip.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

În Portugalia, turiștii puteau primi amenzi de până la 36.000 de euro dacă asculta muzică prea tare pe plajă. Boxele care au volumul ridicat și care îi deranjează pe localnici și pe turiști au fost interzise de Autoritatea Maritimă Națională a țării.

Orașul spaniol Sevilia a anunțat în 2023 o acțiune de combatere a comportamentului antisocial. A adoptat o lege care să limiteze „actele obscene” comise în public. Autoritățile au interzis lenjeria intimă în public.

În Portofino, pentru a combate aglomerația, primarul a introdus în 2023 amenzile. Oricine era prins stând prea mult timp pentru o poză, între orele 10:30 și 18:00, risca o amendă de 270 de euro.

Citește și