• Studiu: Bărbații au simptome mai puternice de gripă decât femeile.
  • Studiu: Sistemul imunitar feminin e mai puternic decât cel masculin.
  • Termenul „gripă bărbatului” a ajuns și în dicționarul englez Oxford.

Și bărbații plâng câteodată! De ce jelesc prea mult la o răceală de sezon? Știința le dă voie.

Cercetătorii au dovedit că sistemul imunitar feminin e mai puternic decât cel masculin datorită hormonilor feminini. Progesteronul și estrogenul încetinesc rapiditatea cu care virusul se multiplică, ceea ce duce la mai puține simptome. Hormonul masculin – testosteronul – deseori ține pe loc imunitatea.  Tot din cauza testosteronului, zona din creier care controlează temperatura corpului este mai mare, ceea ce poate duce la o febră mai mare în cazul barbaților. De aceea, bărbatii nu se plâng – ei chiar au mai multe simptome decat femeile.

Termenul „gripă bărbatului” sau „man flu” a ajuns și în dicționarul englez Oxford, ca „o răceală sau o boală minoră pe care bărbatul o tratează ca și cum ar fi gripă sau ceva mai grav”.

Recomandări

A.I. NEWS
ULTIMATUM PENTRU HAMAS
CÂT INVESTESC PARTIDELE ÎN PROPAGANDĂ
UNDE MERGE REGELE CHARLES
MACRON A IEȘIT LA ATAC
FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID

Sezonul de gripă și viroze s-a instalat în România. Numărul de cazuri este în creștere evidentă. Avem cu 30% mai multe cazuri comparativ cu săptămâna trecută – iar medicii se așteaptă ca în perioada următoare să fie tot mai multe cazuri. La camera de gardă a Institutului de Boli Infecțioase Matei Balș se prezintă zilnic în jur de 200 de pacienți cu gripă sau alte infecții respiratorii, în condițiile în care, în vârful pandemiei de COVID-19, numărul pacienților care ajungeau într-o zi la camera de gardă era de 300.

Citește și