• Dacă muncești remote, s-ar putea să nu obții o promovare; în schimb ești mult mai fericit.
  • Sondajul Resume Builder arată că 55% dintre cei care muncesc de la birou au fost promovați.
  • Resume Builder: cei care muncesc de la birou au niveluri mai ridicate de stres și anxietate.

Dacă muncești remote, s-ar putea să ai puține șanse la o promovare, în schimb ești mai fericit. Cel puțin astea sunt teoriile potrivit unui sondaj de la Resume Builder. 42% dintre angajații remote chestionați au obținut o promovare în 2023, comparativ cu cei 55% care muncesc la birou. În schimb, angajații la birou sunt mai puțin fericiți, cu niveluri mai ridicate de stres și nefericire.

Care este explicația

„Este vorba despre un cumul de factori. În primul rând, este vorba despre confort. Când lucrăm de acasă nu trebuie să ne deplasăm, nu trebuie să stăm în trafic. Ritmul în care executăm sarcinile este unul pe care ni-l setăm noi.

Când lucrăm de la birou, sarcinile vin și neașteptat. Trebuie să discutăm și cu șefii, colegii. Este vorba despre alt ritm, altă dinamică în care lucrăm. Nu există o formulă perfectă care să se potrivească tuturor angajaților. Rezultatele studiului au foarte mult sens. Cei care lucrează 100% remote au posturi prin care pot lucra independent.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
XI JINPING RESTRUCTUREAZĂ ARMATA
IOHANNIS CAUTĂ JOB LA C.E.
BEYONCE FACE SHOW LA VMA
MEGHAN FACE PARTENERIAT CU NETFLIX
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ

Lucratul de acasă vine cu foarte multe plusuri. Pe de altă parte, este mai dificil să înveți lucrând de acasă. În online nu poți să furi meserie. Astfel, promovatul nu se poate întâmpla atât de rapid”, a declarat Oana Botolan, expert HR, pentru Aleph News.

Citește și