• Sondaj realizat pe 34 de țări: 70% din cei chestionați spun că 2024 va fi un an mai bun.
  • 56% cred că A.I. se va uitiliza regulat în medicină și 43% cred în noi locuri de muncă.
  • Crește nesiguranța pentru realegerea lui Trump și sfârșitul războiului din Ucraina.

Potrivit unui nou sondaj, oamenii cred că 2024 va fi un an mult mai bun. Totuși, crește și sentimentul de nesiguranță și anxietate față de criza climatică.

Cum arată statisticile

Potrivit ZF, la acest sondaj au participat 34 de țări. 70% dintre cei chestionaţi spun că 2023 a fost un an prost pentru ţara lor şi 53% spun că a fost un an rău pentru ei înşişi şi familiile lor. În schimb, perspectivele pentru 2024 sunt luminoase. 70% spun că 2024 va fi un an mai bun decât 2023 și în creștere cu 65% față de 2022.

Europa e optimistă

Jumătate dintre respondenți se așteaptă la o economie mondială mai robustă în 2024, iar 70% se pregătesc pentru creșteri ale inflației și dobânzilor. Opiniile sunt împărțite cu privire la impactul Inteligenței Artificiale. 56% așteptându-se la o utilizare regulată în medicină și 43% anticipând crearea noilor locuri de muncă, în timp ce 64% se tem de pierderea acestora la nivel global.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
SADIQ KHAN CANDIDEAZĂ LA MANDATUL 3
TEMPERATURI RECORD ÎN INDIA
MENIU A LA GREC
O LUNĂ DE SCHENGEN

Nesiguranța crește în privința evenimentelor din 2024, inclusiv realegerea lui Trump și sfârșitul războiului din Ucraina. Într-un peisaj global marcat de schimbări climatice, majoritatea anticipează o creștere a imigrației, dar și o revenire la birou pentru angajați.

Una dintre cele mai importante agenții de rating din lume, Fitch Ratings previzionează o încetinire semnificativă a creșterii economice mondiale în 2024, aducând atenția asupra crizei imobiliare din China și stagnării economice în Europa. Cu toate acestea, se prognozează ca Statele Unite să evite recesiunea.

Citește și