• Numeroase destinații turistice din Europa introduc taxe pentru vizitatori în 2024.
  • Pe listă figurează orașe populare precum Paris, Madrid, Barcelona și Amsterdam.
  • Amsterdam se așteaptă să aibă cea mai mare taxă turistică din Europa, iar taxa de turiști pentru pasagerii navelor de croazieră va crește de la 8 euro la 11 euro per vizitator.

Numeroase destinații turistice din Europa vor introduce în 2024 taxe pentru vizitatori. Ce orașe europene figurează pe listă?

Pe listă se află orașe precum Paris, Amsterdam, Barcelona și Madrid, dar și orașe mai mici, dar populare, pentru turiști precum Faro sau Olhao,ambele din Portugalia.

Vizitatorii Parisului se pot aștepta la o taxă pe noapte, pentru o cameră dublă, mai mare de 11 euro.
Din 2024, Amsterdam se așteaptă să aibă cea mai mare taxă turistică din Europa, iar taxa de turiști pentru pasagerii navelor de croazieră va crește de la 8 euro la 11 euro per vizitator.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Veneția va începe să impună o taxă zilnică pentru vizitatori de 5 euro. Programul-pilot pentru această
măsură se va derula în weekend-urile primăverii și verii viitoare, chiar dacă faza de testare a fost amânată de mai multe ori.

Barcelona urmează să majoreze și taxele turistice, care au fost introduse vizitatorilor din 2018. Autoritățile au crescut taxa la 3,25 euro.

Madridul a luat în considerare și introducerea unei noi taxe turistice în 2024, menită să combată supraturismul. Deși măsura nu a fost încă confirmată, orașul este unul dintre cele mai afectate de numărul mare de vizitatori în fiecare an și impunerea unei astfel de măsuri ar fi benefică pentru spanioli.

Popularul oraș portughez Olhao va aplica o taxă de 2 euro pentru vizitatorii care petrec o noapte în locuri de cazare între aprilie și octombrie, în timp ce cei care vizitează între noiembrie și martie vor plăti doar jumătate din preț.

La fel ca Olhao, taxa turistică impusă de autoritățile din Faro va fi în jur de 1 euro si 50 de centi de persoană și se aplică în sezonul de vară – martie până în octombrie și copiii cu vârsta sub 12 ani sunt scutiți de la plata acestei taxe.

Citește și