• Capitala Franței ocupă acest loc pentru al treilea an consecutiv.
  • Dubai se clasează abia pe locul doi în preferințele călătorilor.
  • Anul viitor, datorită JO2024, Parisul are toate șansele să rămână pe primul loc.

Europa rămâne motorul turismului global, deși din ce în ce mai mulți turiști preferă destinațiile din Orientul Mijlociu și Asia-Pacific. Pentru al treilea an consecutiv, Parisul rămâne principala destinație turistică din lume în 2023, potrivit unui raport al Euromonitor, o companie britanică specializată în cercetarea pieței. Capitala Franței, care se bucură de o „performanță echilibrată între turismul intern și cel receptiv”, se preconizează că va înregistra peste 15 milioane de sosiri internaționale în 2023.

Ca în 2022, Parisul este din nou înaintea Dubaiului și rămâne prima destinație turistică din lume nu doar pentru că oferă o istorie incomparabilă sau pentru că este capitala luxului și a romantismului. Parisul reușește să se modernizeze, să inoveze și deci, să răspundă tuturor gusturilor. Raportul spune că în 2024, Jocurile Olimpice vor duce la un dinamism suplimentar al sosirilor internaționale la Paris, așa cum s-a întâmplat și anul acesta cu mondialul de rugby. Așadar, e foarte posibil ca și anul viitor locul întâi să îi fie rezervat.

Pentru a-și stabili clasamentul celor mai bune 100 de destinații urbane, Euromonitor a evaluat 55 de criterii grupate în șase categorii principale: performanță economică și comercială, performanță turistică, infrastructură turistică, politica de dezvoltare a turismului, sănătate și siguranță și, în final, sustenabilitate.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Citește și