• Dezvoltatorul Luke Warner, din Londra, a folosit cel mai recent instrument OpenAI, roboții personalizabili numiți GPT, pentru a crea un generator de povești pentru fiica lui.
  • Poveștile produse de A.I. nu sunt nicăieri la fel de bune ca spectacolul în sine și ridică preocupări legale și etice.
  • Prin noul model de A.I., oricine genera povești personalizate cu copilul și personajul preferat, ceea ce înseamnă că nimeni nu trebuie să aștepte episode noi la televizor.

Dezvoltatorul Luke Warner, din Londra, a folosit cel mai recent instrument OpenAI, roboții personalizabili numiți GPT, pentru a crea un generator de povești pentru fiica lui. Robotul, pe care el îl numește Bluey-GPT, începe fiecare sesiune întrebându-i pe oameni numele, vârsta și ceva despre ziua lor, apoi creează povești personalizate cu personajele Bluey și sora ei Bingo, scrie WIRED.

Versiunea principală a ChatGPT, de la lansarea sa anul trecut, a putut scrie o poveste pentru copii, dar GPT-urile le permit părinților – sau oricui – să limiteze subiectul și să înceapă cu solicitări specifice, cum ar fi numele unui copil. Asta înseamnă că oricine poate genera povești personalizate cu copilul și personajul preferat, ceea ce înseamnă că nimeni nu trebuie să aștepte episode noi la televizor.

Totuși, poveștile produse de A.I. nu sunt nicăieri la fel de bune ca spectacolul în sine și ridică preocupări legale și etice. În acest moment, GPT-urile OpenAI sunt disponibile numai pentru cei care au un cont Plus sau Enterprise.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Când Luke Warner și-a construit GPT-ul la începutul lunii noiembrie, a făcut-o cu intenția de a-l pune în magazinul GPT pe care OpenAI îl avea în lucru. Asta nu s-a întâmplat niciodată. La doar cinci zile după ce a făcut reclamă Bluey-GPT pe Instagram, a primit o notificare de eliminare de la OpenAI, care a dezactivat partajarea publică a GPT. Warner știa că folosirea Bluey ca bază pentru GPT-ul său va fi grea, așa că nu a fost surprins. Numele și imaginile cu mărci comerciale sunt aproape întotdeauna o interdicție. Legile referitoare la poveștile „scrise” de A.I. sunt neclare – iar poveștile lui Warner Bluey la culcare sunt doar începutul.

Citește și