• Altman a spus că demiterea sa bruscă de la OpenAI la mijlocul lunii noiembrie s-a dovedit o experiență de învățare.
  • care AI amenință să contribuie la dezinformare și despre potențialul viitor al tehnologiei care avansează rapid.
  • Altman insistă că, în cele din urmă, experiența a făcut compania mai puternică și a demonstrat că succesul OpenAI este un efort de echipă.

Dacă 2023 a fost anul în care inteligența artificială a devenit un subiect de uzual conversație, este în multe privințe datorită lui Sam Altman, CEO al organizației de cercetare a inteligenței artificiale OpenAI.

Altman, care a fost numit „CEO-ul Anului 2023” de către Revista TIME, a vorbit sincer despre eliminarea și reintegrarea lui din noiembrie la OpenAI, despre modul în care AI amenință să contribuie la dezinformare și despre potențialul viitor al tehnologiei care avansează rapid.

Altman a spus că demiterea sa bruscă de la OpenAI la mijlocul lunii noiembrie s-a dovedit o experiență de învățare – atât pentru el, cât și pentru companie în general.

Recomandări

CA ÎNTRE PRIME DOAMNE
EFECTUL „SWIFT” BATE JOCURILE OLIMPICE
ANGELINA JOLIE, ACUZATĂ CĂ I-A ÎNDEPĂRTAT PE COPII DE BRAD PITT
PROTESTE LA EUROVISION
GRETA THUNBERG SE ALĂTURĂ PROTESTELOR
ZELENSKI DEMITE PE BANDĂ RULANTĂ

„Am spus întotdeauna că va veni un moment ca acesta”, a spus Altman. „Nu credeam că va veni atât de curând, dar cred că suntem mai puternici pentru că am trecut prin asta.”

Altman insistă că, în cele din urmă, experiența a făcut compania mai puternică și a demonstrat că succesul OpenAI este un efort de echipă. „A fost extrem de dureros pentru mine personal, dar cred că a fost grozav pentru OpenAI. Nu am fost niciodată mai uniți”, a spus el. „Pe măsură ce ne apropiem de inteligența generală artificială, pe măsură ce mizele cresc aici, capacitatea echipei OpenAI de a opera în momente de incertitudine și stres ar trebui să fie de interes pentru lume.”

Tehnologia are un potențial nelimitat, spune Altman într-un interviu TIME: „Cred că AGI va fi cea mai puternică tehnologie pe care umanitatea a inventat-o până acum” – în special în democratizarea accesului la informație la nivel global. „Dacă te gândești la costul informațiilor și la egalitatea informațiilor, la scăderea costurilor, la creșterea calității și la ce pot face oamenii cu asta”, a spus el, „este o lume foarte diferită. Este lumea pe care SF ne-a promis-o de mult timp, și pentru prima dată, cred că am putea începe să vedem cum va arăta.”

Citește și