• Actorul născut la Londra a fost cunoscut pentru că l-a interpretat pe omul de afaceri Denis Rigg în Emmerdale.
  • Richard Franklin avea 87 de ani.
  • Actorul a murit în somn după o lungă bătălie cu o boală incurabilă.

Într-o declarație, familia sa a spus: „Din păcate, Richard a murit în somn după ce s-a luptat cu o boală de lungă durată. Suntem profund întristați de pierderea sa. Ne vom aminti cu drag de el pentru generozitatea sa, spiritul său creativ și povestirea fantastică. Este bine amintit pentru cariera sa de lungă durată în televiziune și teatru, unde a încântat publicul de toate vârstele. Acest lucru i-a oferit o mare bucurie și știm că moștenirea sa va dăinui.”

Franklin l-a interpretat pe căpitanul Mike Yates în Doctor Who și a fost cunoscut pentru că a luptat împotriva invaziilor extraterestre în serialul SF al BBC din anii 1970.

Prima sa apariție la televiziune a fost în rolul lui Joe Townsend în Crossroads, iar de-a lungul anilor avea să apară în multe seriale britanice, printre care The Saint, The Borgias și Heartbeat.

Recomandări

MACRON: EUROPA POATE MURI
PREMIERĂ MONDIALĂ ÎN AVIAȚIE
ROMÂNII SE LASĂ PĂCĂLIȚI
COP 29 VA FI DESPRE PACE
TU CE VIN BEI LA MASAS FESTIVĂ?
DEZASTRU ÎN BRAZILIA DIN CAUZA PLOILOR

Franklin, viața unui actor și politician

Actorul născut la Londra a fost cunoscut și pentru că l-a interpretat pe omul de afaceri Denis Rigg în Emmerdale, în perioada 1988-89, când încă se numea Emmerdale Farm, scrie SkyNews.

Pe marele ecran, Franklin a avut un rol în horror-ul SF Chemical Wedding și în Star Wars Rogue One, în rolul omului de știință Sirro Argonne.

În afară de rolurile sale actoricești, Franklin a fost activ din punct de vedere politic. El a candidat pentru prima dată la alegerile generale din 1992 în Sheffield pentru liberal-democrați.

A candidat la alegerile din 1997 pentru Partidul Referendumului, acum dispărut. Apoi a candidat la alegerile din 2001 pentru UKIP, înainte de a înființa Partidul Majorității Tăcute.

Omagii aduse „minunatului căpitan curajos”

Katy Manning, care a interpretat-o pe Jo Grant, i-a adus un omagiu lui Franklin. Pe X, ea a spus: „Minunatul și curajosul nostru căpitan Yates Richard Franklin a plecat într-o aventură lui teribil de mare. Sunt atât de recunoscătoare că l-am văzut vineri. Gândurile mele sunt alături de familia lui.”

Liam Rudden, căruia actorul îi oferise primul său loc de muncă ca actor profesionist, a fost devastat de moartea unui „mentor și a unui prieten”.

Postând pe contul X al regretatului actor, a adăugat: „Detalii despre aranjamentele funerare vor fi împărtășite aici. Somn ușor Richard”.

Citește și