• În localitatea Tohani s-a produs un incendiu la un operator economic cu funcțiuni de cazare și restaurant.
  • A fost activat Planul Roșu de Intervenție.
  • 3 adulți și un copil au decedat.

UPDATE 27 DECEMBRIE

ORA 10:15 – A fost extrasă cea de-a șaptea victimă carbonizată

A fost extrasă cea de-a șaptea victimă carbonizată (minor). Se continuă acțiunea de căutare.

26 DECEMBRIE

UPDATE ORA 20:30 – IGSU solicită un raport preliminar

În urma tragicului eveniment produs în această dimineața la un operator din județul Prahova, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a solicitat ISU Prahova prezentarea unui raport preliminar referitor la controalele efectuate, inclusiv deficiențele constatate și sancțiunile aplicate, dacă acestea există, precum și măsurile dispuse de personalul de specialitate în scopul remedierii deficiențelor constate la nivelul spațiilor aparținând operatorului economic cu funcțiuni de cazare situat în localitatea Tohani din județul Prahova, în timpul verificărilor efectuate.

Acest raport solicitat de altfel și de șeful DSU, dr. Raed Arafat, va face obiectul unei analize ample, alături de specialiști ai Inspecției de Prevenire din cadrul IGSU.

Recomandări

CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CIOLACU CHELTUIE PESTE BUGETARE
CUM E VREMEA ZILELE URMĂTOARE
CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
CÂT NE COSTĂ SĂ NE APĂRĂM
NEHAMMER IMPUNE CONTROALE STRICTE

Datele prezentate vor contribui la crearea unui imagini obiective asupra activităților derulate de ambele părți, îndatoririle și obligațiile aferente fiecărui sector de activitate, în scopul protejării vieții și a bunurilor cetățenilor.

Totodată, în cazul în care vor fi constate nereguli sau deficiențe în îndeplinirea atribuțiilor, vor fi dispuse măsurile care se impun.

UPDATE ORA 18:50 – ISU Prahova: A fost extrasă a șasea victimă carbonizată

ISU Prahova: A fost extrasă cea de-a șasea victimă carbonizată (deocamdată nu se poate preciza dacă este adult sau minor). Se continuă acțiunea de căutare.

UPDATE ORA 17.00 – ISU Prahova: Căutările vor continua pe timpul nopții

Căutările vor continua și pe timpul nopții. Cazul este preluat de către un procuror criminalist, drept urmare cauza incendiului va fi stabilită în cadrul anchetei.

UPDATE ORA 12:50 – A fost extrasă a cincea victimă carbonizată, 1 adult

A fost extrasă și cea de-a cincea victimă din incendiu. Este vorba despre un adult, găsit carbonizat.

În momentul de față se lucrează pentru înlăturarea efectelor negative și se continuă căutarea eventualelor victime.

UPDATE ORA 12:00 – A fost extrasă a patra victimă carbonizată, 1 adult

Având în vedere incendiul de la data de 26 decembrie a.c., din comuna Gura Vadului, județul Prahova, Centrul de Informare și Relații Publice este abilitat să comunice următoarele:

Conducerea Inspectoratului General al Poliției Române a dispus trimiterea unei echipe de specialiști din cadrul Institutului Național de Criminalistică, pentru a sprijini ancheta.

De asemenea, a fost extrasă a patra victimă carbonizată, un adult.

Știre inițială

În această dimineață, în localitatea Tohani s-a produs un incendiu la un operator economic cu funcțiuni de cazare și restaurant.

Pentru gestionarea situației operative, la nivelul județului Prahova a fost activat Planul Roșu de Intervenție. Astfel, au fost angrenate următoarele forțe de intervenție:

10 autospeciale de stingere cu apă și spumă ISU Prahova, 1 autospecială transport personal și victime multiple, 4 ambulanțe SMURD, 4 autospeciale de primă intervenție și comandă și 3 ambulanțe SAJ.

Până la acest moment, 2 persoane cu arsuri la nivelul feței și a membrelor superioare au fost asistate medical. Totodată, pentru identificarea altor persoane dispărute, pompierii au constituit echipe de căutare-salvare. Intervenția este îngreunată de faptul că arderea se manifestă generalizat la întreaga clădire, suprafața afectată fiind mai mare de 1.000 mp.

În pensiune erau cazate 22 persoane:

  • 12 persoane s-au autoevacuat;
  • 2 persoane au fost transportate la spital cu arsuri minore;
  • 2 victime au fost extrase decedate;
  • 6 persoane sunt căutate în clădirea incendiată.

2 adulți și un copil au decedat. Obiectivul nu avea autorizație de securitate la incendiu.

Citește și