• Conflictele globale au dus la un număr de refugiați de 114 milioane de persoane.
  • Temperatura medie a atins cote record de 1,46 grade Celsius.
  • Anul acesta, India a detronat China în numărul populației, 1,425 mld. de locuitori.
  • Obiectele lui Freddie Mercury au fost licitate pentru 46,5 milioane de euro.

2023 a fost un an lung, plin de evenimente și care ne va lăsa cu amintiri – bune sau rele. Așa că acum e timpul să tragem linie și să vedem ce a marcat acest an.

Cum a arătat anul 2023?

Anul 2023 fost un an plin de evenimente! Conflictele global – de la cele din Ucraina, Sudan, Republica Democrată Congo, criza umanitară din Afganistan dar și situația din Fâșia Gaza – au dus la un număr de refugiați de 114 milioane de persoane, fiind anunţat la sfârşitul lunii septembrie de Înaltul Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi.

Temperatura medie la suprafaţa globului a atins cote record în primele 11 luni ale anului, și anume o medie cu 1,46 grade Celsius mai mare decât în perioada 1850 – 1900. Anul 2023 a fost cel mai cald an din istoria măsurată.

Recomandări

CIOLACU IA MĂSURI ANTI-SHRINKFLAȚIE
A8 FACE PROGRESE
ÎNCEPE CAMPANIA ELECTORALĂ
COMPANIILE RESIMT SCĂDERI DUPĂ PANDEMIE
TRUMP ÎL ACUZĂ PE BIDEN
PROFESORII VOR LUCRA CU A.I.

Tot în 2023, India a detronat China şi este cea mai populată ţară din lume. A ajuns la peste 1,425 miliarde de locuitori, potrivit ONU. Banca Centrală Europeană a majorat ratele sale cheie de zece ori la rând, ducând rata de referinţă la un maxim istoric de 4% în septembrie.

Meta a fost amendată cu suma record de 1,2 miliarde de euro de către autoritatea de reglementare irlandeză – asta pentru încălcarea normelor europene.

Obiectele lui Freddie Mercury au fost licitate pentru 46,5 milioane de euro, record pentru acest tip de colecție.

Câinele Bobi s-a stins din viață în octombrie. A trăit 31 de ani, fiind câinele cu cea mai longevivă viață înregistrată vreodată, ținând cont că rasa lui nu depășea 14 ani.

Citește și